Stațiunea montană din România unde ai senzația că ești pe litoral! Intrarea este liberă, iar apa „e super”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 29 aug 2024, 15:44

Situat la poalele Munților Gutâi, acest loc fermecător, cunoscut și sub numele de Lacul Zânelor, a devenit o destinație preferată pentru turiști

Sursa: TikTok

Deși ne aflăm deja în pragul toamnei, vara nu pare dispusă să-și cedeze tronul, iar distracția continuă neîncetat pe malul Lacului Bodi din Maramureș.

Situat la poalele Munților Gutâi, acest loc fermecător, cunoscut și sub numele de Lacul Zânelor, a devenit o destinație preferată pentru turiștii care vizitează zona. Aceștia au parte de o experiență unică de relaxare într-un cadru natural spectaculos.

Citește și: Locul din România unde turiștii se ascund de caniculă. Temperaturile nu ajung la 20 de grade!

Lacul Bodi: O oază de relaxare în inima Maramureșului

În acest weekend, lacul a fost gazda perfectă pentru zeci de turiști, dornici să profite de ultimele zile cu temperaturi de vară. Deși ne apropiem de jumătatea lunii septembrie, apele răcoroase ale lacului au continuat să atragă vizitatorii, care s-au bucurat de o baie revigorantă, ca pe litoral. Cei mai încântați au fost copiii, care, conștienți că vacanța se apropie de sfârșit, au profitat la maximum de ultimele zile de libertate.

„Apa este bună, un pic răcoroasă, dar mie îmi place. E foarte bine. Şi mâine venim”, spune un bărbat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Pe lângă înot, copiii s-au delectat cu diverse activități pe malul lacului, fie jucându-se, fie participând la întreceri de alergare. Râsetele și veselia lor au creat o atmosferă magică, adăugând un farmec aparte acestui loc de basm.

Intrarea este liberă

Stațiunea Mogoșa, care găzduiește acest lac, este situată la doar 17 kilometri de Baia Mare și reprezintă un punct de atracție major pentru oricine ajunge în Maramureș.

Intrarea pe domeniul turistic este gratuită, iar accesul la lac va fi permis cel puțin până la mijlocul lunii octombrie, oferind astfel turiștilor șansa de a se bucura de peisajele de toamnă în acest colț de paradis.

Citește și: Locul din România în care mașinile urcă singure la deal. Cum explică specialiștii fenomenul neobișnuit

Așadar, dacă planificați o escapadă în Maramureș, Lacul Bodi este o oprire obligatorie, unde vă puteți bucura de natura generoasă și de momente de relaxare într-un cadru de poveste. Nu ratați ocazia de a vă bucura de ultimele zile calde ale anului într-un loc în care vara pare că nu vrea să plece.

„Ne propunem să profităm de fiecare zi însorită şi ne aşteptăm oaspeţii pe terasă.

După cum puteţi vedea natura este încă verde, sperăm într-o toamnă cât mai lungă", spune Cornelia Lupșa, administrator domeniu, potrivit Observatornews.