Stațiunea Sinaia a rămas fără apă potabilă. Iată de ce nu este bine să consumați acea apă

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 oct 2023, 05:00

Stațiunea Sinaia a rămas fără apă potabilă

Sursa: Unsplash

Chiar în minivacanță, stațiunea Sinaia a rămas fără apă potabilă, iată care sunt motivele pentru care apa nu este bună de băut.

Turiștii ce au venit în Sinaia pentru a se distra în minivacanță au avut parte de o veste nefericită, apa potabilă din oraș a fost oprită, astfel stațiunea a rămas fără apă potabilă. Iată motivele pentru care apa potabilă din Sinaia nu este bună de consumat.

Citește și: Ce alcoolemie iese dacă mănânci bomboane cu lichior sau ciocolată cu rom. Rezultatul testului făcut cu un etilotest omologat

Stațiunea Sinaia a rămas fără apă potabilă

Societatea Hidro Prahova a anunțat că apa portabilă va fi oprită în Sinaia începând de la data de 23 ianuarie 2023, ora 00:00, din cauza condițiilor meteorologice extreme ce s-au înregistrat în ultimele zile. Zona centrală a stațiunii, locul în care se află cele mai multe hoteluri în care turiștii au venit să își petreacă minivacanța de Mica Unire, este afectată, alături de alte două cartiere, Izvor și Platou Izvor.

„Au fost ploi extrem de abundente azi-noapte și au înfundat două din captările de la suprafață, Valea Rea și Izvorul Dorului. Au adus zeci de metri cubi de aluviuni și sunt înfundate, lucrează de azi-noapte angajații de la firmă să le desfunde. E complet colmatată captarea, nu mai funcționează, a venit foarte mult pietriș și nisip și e complet înfundată.”, a anunțat primarul stațiunii, Vlad Oprea, potrivit europafm.ro.

Citește și: 4 tipuri de apa recomandate pentru consum

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din cauza condițiilor meteorologice, turbiditatea apei a atins un nivel destul de ridicat pentru siguranța oamenilor.

Turbiditatea reprezintă gradul de impuritate, de lipsă de transparență și de limpezime a apei.

Reprezentanții Hidro Prahova au mai anunțat și că nu știu cât timp va fi apa oprită în Sinaia, deoarece această situație depinde de nivelul de turbiditate a apei care intră în stațiile de tratare din Oppler şi Valea Dorului.

Apa care conține particule ce compun turbiditatea poate fi dăunătoare pentru organismul nostru.

Aceste particule fie pot acționa ca niște scuturi de protecție sau ca  hrană pentru viruși și bacterii.

Nivelul crescut de turbiditate dă un gust neplăcut al apei, iar dacă nivelul se află în exces, atunci poate exista și un miros neplăcut.

Citește și: Diete eficiente de slabire: cata apa trebuie sa consume la regim

Sursa: brasov.net

 

Taguri: