Ștefania, adolescenta de 16 ani din Bacău, și-ar fi dat foc în urma unei provocări lansate în mediul online. Postările acesteia învăluie moartea sa și mai mult în mister

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 ian 2023, 15:14

aceasta a mers în curtea din spatele casei, a fumat un pachet de țigări, a băut spirt, s-a stropit cu benzină și și-a dat foc

Sursa: Observatornews.ro

Ștefania a fumat un pachet întreg de țigări, a băut spirt, s-a stropit cu benzină și și-a dat foc, iar totul pare să fie rezultatul unei provocări lansate în mediul online.

Ștefania este adolescenta din Bacău care și-a pus capăt zilelor într-un mod greu de explicat. Aceasta și-a dat foc, după ce a recurs la alte gesturi la fel de greu de înțeles, iar o ipoteză șocantă a apărut la orizont.

Ștefania, adolescenta din Bacău, și-ar fi dat foc în urma unei provocări online

Totul s-a întâmplat în spatele casei, la câteva sute de metri distanță.

Descoperirea șocantă a fost făcută de dimineață, de către părinții ei, atunci când urmau să o pregătească pentru școală.

Conform observatornews.ro, în spatele acestui lucru s-ar afla o provocare online lansată de o persoană din Statele Unite ale Americii.

Duminică noaptea, 8 ianuarie, aceasta a mers în curtea din spatele casei, a fumat un pachet de țigări, a băut spirt, s-a stropit cu benzină și și-a dat foc.

Ștefania era elevă în clasa a noua, iar colegii ei de clasă au declarat că nu era chiar cea mai sociabilă persoană și era extrem de introvertită. La școală, vestea s-a răspândit imediat, iar lumină în acest caz pare să fi făcut chiar sora ei mai mică.

Citește și: O femeie însărcinată în șapte luni aproape și-a pierdut viața, după ce socrii i-au dat foc. Totul a pornit de la niște bijuterii

„Din ce declaraţii a dat sora, mămica, ceva cu America, cu provocări cu foc, jocuri gen Balena. Se machia mai negru la ochi. Era o fire mai retrasă, dar nu aşa încât să zici că e aşa de negativistă”, a spus Emil Ganea, directorul școlii unde aceasta învăța.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ștefania posta imagini întunecate

În cazul Ștefaniei, se ia în calcul și posibilitatea ca aceasta să sufere de depresie, lucru ce pare confirmat de postările sale din mediul online.

Am văzut că posta chestii ciudate  şi punea melodii mai ciudate. Tot felul de postări cu caricaturi şi chestii mai sataniste. Probabil era într-o mică depresie, cum era ea aşa mai tristă.

Şi la şcoală se râdea de ea. Bullying-ul şi toate chestiile astea poate au determinat-o să ajungă la chestia asta”, a povestit una dintre persoanele care o cunoșteau.

În tot acest timp, Ana Maria Dogaru, diriginta fetei, susține că Ștefania avea doar un comportament introvertit și că nimic deosebit nu ieșea la iveală.

Citește și: Un bărbat, de 50 de ani, a fost înjunghiat mortal de un coleg de muncă, luni dimineața. Agresorul i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit

În schimb, Mihaela Dinu, psiholog, este de altă părere: „Este o fire neînţeleasă, gânduri negative, nevoie de a comunica şi nu are cu cine.

Nevoia adolescentei de a fi privită, văzută, băgată în seamă, fie privirile simţite ca fiind unele care o judecă, nu o ajută. Sunt cele două direcţii- nevoie de comunicare sau presiunea”.

O anchetă a fost deschisă în acest sens, iar oamenii legii încearcă să afle motivul pentru care fata s-a sinucis, dar și cine se află în spatele posibilei provocări, dacă așa ceva există.