Stela Popescu a fost una dintre cele mai talentate și cunoscute actrițe din România. A jucat aproape 60 de ani pe scena teatrului românesc, în producții de teatru radiofonic și televiziune, și a câștigat o mulțime de premii care atestă competența ei actoricească.
Celebra actriță a decedat la data de 23 noiembrie 2017 din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic sever, conform Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București.
Ultima apariție pe scenă a Stelei Popescu
Stela Popescu a apărut pentru ultima dată în fața spectatorilor la „Gala femeilor de succes”.
Evenimentul a avut loc cu doar două zile înainte de moartea celebrei actrițe. În ciuda aparențelor, în cadrul galei se poate observa clar că Stela Popescu nu se simte bine, părând amețită, dezechilibrată și slăbită.
Unul dintre prezentatorii evenimentului a declarat că vedeta nu era în apele sale, fiind incoerentă în alegerea cuvintelor și în vorbire și chiar scăpând brusc premiul din mână.Moartea Stelei Popescu
Decesul celebrei actrițe la data de 23 noiembrie 2017 lovește cu putere întreaga țară, care avea un respect desăvârșit pentru carierea sa.
Stela Popescu moare în holul propriei case, iar cea care îi găsește trupul neînsuflețit este chiar fiica sa adoptivă pe nume Doina, care vine în vizită după ce observă că mama sa nu mai răspunde la telefon. Cauza morții a fost un accident vascular cerebral hemoragic sever, conform Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București.La scurt timp după deces, trupul neînsuflețit al actriței este depus drept omagiu în foyerul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, urmând să fie depusă la Capela Mânăstirii Cernica.
Viața și cariera Stelei Popescu
Stela Popescu s-a născut la data de 21 decembrie 1935 în localitatea Orhei din Basarabia. Unul dintre cele mai importante și marcante evenimente din viața actriței a fost momentul invadării Basarabiei de către armata rusă, ce a avut ca urmare deportarea tatălui său în Siberia, din cauza faptului că acesta era intelectual, deci considerat dușman de clasă și mutarea Stelei împreună cu mama sa la Brașov.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
În 1953 renunță la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki” și intră în echipa de teatru a Ministerului de Interne, iar câțiva ani mai târziu, în 1956, este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică.
În scurt timp se îndrăgostește de lumea teatrului și ajunge să susțină până la 400 de reprezentații pe an. În 1958, Stela Popescu își începe cariera în cinematografie jucând în pelicule celebre precum „Alo? Ați greșit numărul” (1958), „Nea Mărin Miliardar” (1979) sau „A doua cădere a Constantinopolului” (1994).
În 1963 se transferă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” și începe și colaborarea cu Radioteleviziunea română, prin intermediul căreia joacă roluri în piese precum „Gaițele”, „Ferma de struți”, „Mănăstirea din Parma” sau „Sânziana și Pepelea”.
Câțiva ani mai târziu, în 1969 se angajează la Teatrul de Comedie și joacă în piese de o longevitate remarcabilă precum „Pețitoarea”, „Plicul”, „Sfântul Mitică Blajinul” sau „Capcană pentru un bărbat singur”. A călătorit mult și în străinătate unde a susținut turnee în locuri precum America, Israel, Australia, Brazilia, Argentina, Africa de Sud și multe altele.
Cariera Stelei Popescu se întinde și în domeniul televiziunii unde participă la diferite emisiuni de divertisment și joacă în piese de teatru televizate. Pe lângă acestea, după 1990, actrița devine și moderatoare la o serie de emisiuni celebre din cadrul mai multor posturi de televiziune.
De-a lungul carierei sale, Stela Popescu primește nenumărate premii precum „ Premiul Special pentru cuplul Stela Popescu și Alexandru Arșinel ” – acordat de UNITER în 2002, „Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D” – „Arta Spectacolului” în 2004, premiul „Forumului Muzical Român” în 2014 sau Premiul „pentru întreaga carieră la Festivalul Film 4 Fun de la Sinaia” în ianuarie 2014.
Sursă: radioromaniacultural.ro mediafax.ro historia.ro