Stiai ca PARALIZEZI in timpul viselor? 10 lucruri pe care nu le stiai despre vise

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:42

Visele ne-au intrigat dintotdeauna. Se spune chiar ca, pe vremuri, nu exista o curte regala care sa nu aiba un interpretator de vise.

Cu toate astea, in perioada anilor 1800 parintele psihanalizei, Sigmund Freud, si succesorul sau, Carl Jung, au revolutionat lumea viselor.

 

De atunci au fost realizate multe studii pe aceasta tema insa visele continua sa ne uimeasca cu intelesurile lor ascunse si posibilele interpretari.

 

Iata 10 lucruri pe care nu le stiai despre vise, care te vor surprinde.

 

1.

In timp ce visam paralizam temporar

 

Putini dintre noi stiu ca paralizam temporar in timp ce visam. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca anumite vise dramatice, precum cele in care cadem sau ne ranim, ne marcheaza atat de tare incat raspunsul natural al corpului este de a trece intr-o stare temporara de inactivitate fizica.

 

2. Ne putem controla visele

 

Unii oameni isi pot controla visele in etapa cunoscuta sub numele de somn lucid.

Un alt lucru interesant este faptul ca unii oameni viseaza experiente traite de cunostiintele lor intr-o anumita etapa a vietii.

 

3. Visele pot influenta actiunile noastre atunci cand ne trezim

 

De cate ori nu ti s-a intamplat sa visezi ca ti-e foame sau sete sau sa repeti o actiune in vis pe care s-o reiei imediat dupa ce te trezesti? Spre exemplu, unii oameni pot visa ca beau un pahar cu apa doar pentru a se trezi cu o senzatie puternica de sete!

 

4.

Visele ne vorbesc intr-o alta limba

 

Simbolurile care apar in vise nu sunt niciodata ceea ce par. Multe studii s-au facut pe aceasta tema si multe carti au fost scrise despre vise, simboluri si interpretarea lor. Visele au intelesuri ascunse pe care doar subconstientul nostru le poate intelege.

 

5. Ne amintim foarte greu ceea ce visam

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

De

multe ori dupa ce ne trezim nu ne amintim nici macar o secventa din ceea ce am visat. Visele sunt aproape intotdeauna uitate, cu mici exceptii.

 

6. Visam la ceea ce ne este interzis

 

Un alt lucru uimitor este faptul ca multi oameni viseaza la ceea ce le este interzis.

 

Spre exemplu, o persoana careia ii este interzis sa manance ciocolata  poate visa doar despre acest lucru.

Chiar si bolile fizice sau psihologice pot afecta visele.

 

7. Unii oameni viseaza doar in alb si negru

 

Unii oameni viseaza doar alb-negru in timp ce aproape 70% dintre ei viseaza color. De asemenea, unii oameni viseaza foarte des aceleasi lucruri.

 

8. Si oamenii nevazatori viseaza

 

Un lucru interesant: s-a descoperit ca oamenii care se nasc orbi viseaza doar secvente care implica mirosul, sunetul sau pipaitul, in timp ce oamenii care orbesc in timpul vietii viseaza normal.

 

9. Si animalele viseaza

 

Studiile au demonstrat ca si animalele, in special mamiferele, viseaza exact la fel ca si oamenii. 

 

10. Copiii au mai multe cosmaruri decat adultii

 

Desi nu incepem sa visam decat de la varsta de 3 ani, s-a observat ca cei mici au mai multe cosmaruri decat adultii.