Stiai ca tesaturile te pot imbolnavi? Iata de ce trebuie sa te feresti

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 03 oct 2020, 10:30

Prezenta in platoul "Draga mea prietena", doctorul dermatolog Oana Spanu a vorbit despre iritatiile si reactiile alergice provocate de tesaturi.

Medicul a tinut sa sublinieze ca lenjeria de pat trebuie schimbata odata la 7-10 zile si ca trebuie spalata si calcata la temperaturi mari, de 70 de grade.

"Putem avea reactii si la imbracaminte, si la lenjeriile de pat. Cand vorbim de lenjeriile de pat trebuie sa fim atenti sa o schimbam saptamanal, la maximum 7-10 zile. Trebuie sa o spalam si sa o calcam la o temperatura ridicata.

Cand cumparam lenjerie trebuie sa fim atenti sa nu o punem direct pe pat, ci sa o spalam inainte pentru ca poate sa fie vopsita sau tratata chimic cu substante care sa determine reactii alergice la nivelul pielii".

Oana Spanu a mai spus ca trebuie sa ne ferim de tesaturile sintetice si ca de preferat pentru o lenjerie de pat sunt bumbacul si culorile deschise.

"Sunt de preferat tesaturile naturale, bumbacul.
Ar trebui sa ne uitam cu foarte mare atentie la etichete, mai ales persoanele care stiu ca sufera de alergii. Cand cumparam un produs pentru pat ar trebui sa alegem o culoare deschisa si sa ne ferim de tesaturile sintetice".

Aflati mai multe detalii din materialul de mai jos:
##VIDEO124370##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta