STIATI CA: Sforaitul favorizeaza dezvoltarea cancerului? Afla care este explicatia

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:00

Persoanele care sforaie pot avea un risc sporit de a muri de cancer, cel putin asta a iesit la suprafata in urma unui studiu.

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care obisnuiesc sa sforaie putin au sanse 0,1 ori mai mari sa se imbolnaveasca fata de cei care dorm linistiti. Cei care sforarie moderat si-au dublat sansele de deces prin cancer, in timp ce persoanele care sforarie grav au un risc de 4,8 mai mare.

 

Constarile s-au bazat pe datele culese de la 1.522 de persoane de peste 22 de ani.

Testele efectuate pe soarecii de laborator au aratat ca lipsa de oxigen- care poate fi cauzata de sforait sporesc cresterea tumorilor. Constarile au fost prezentate la American Thoraciuc in San Francisco. De asemenea, ele vor fi publicate si in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Oamenii

de stiinta au tinut seama si de factori precum fumatul, varsta, sexul si greutatea. O alta descoperire este faptul ca aceasta asociere este mai puternica in randul pacientilor slabi. Testele pe soareci au scos la suprafata faptul ca lipsa de oxigen, care duce la raspandirea cancerului a fost mai pronuntata in radul soarecilor mai slabi.