In procentul ramas intra virusi care pot aduce diverse infectii virale sau bacteriene si pot provoca orice, de la o raceala comuna la o infectie, care iti poate pune viata in pericol.
Desi toata lumea stie care sunt cele mai mari “stangatoare” de microbi, de la clanta usii, la maini, pana la bara din autobuz, cercetatorii au gasit cateva locuri unde microbii isi fac de cap si iti spun cum sa le mentii curate.
1.Sita de la robinetul chiuvetei din bucatarie
Portiunea metalica de la capatul robinetului, acolo unde exista acea sita prin care curge apa, este un magnet de germeni. Apa care curge permanent pe acolo, iar metalul sitei mereu umed, sunt conditii ideale pentru dezvoltarea bacteriilor. Iar daca atingeti din greseala acea zona cu degetele murdare sau cu alimente, bacteriile se pot dezvolta pe robinet, explică doctorul in microbiologie Kelly Reynolds, profesor de mediu şi politicii comunitare de la Universitatea din Arizona.
2. Manerul cosului de gunoi
Bacteriile de la cina de aseara ar putea ajunge pe alimente de astazi si pe ustensilele din bucatarie, daca nu esti atent. Factorul de risc este capacul cosului de gunoi din bucatarie. Cercetatorii au gasit peste 500.000 de bacterii in bucatarie, adica cu aproximativ 1.000 de ori mai mult decat la toaleta. Iar o buna parte dintre acestea isi pot face “culcus” pe manerul capacului de la cosul de gunoi. Cum il pastrezi curat? Curata-l cel putin o data pe sapatamana cu o solutie cu dezinfectant. Citrste continuarea pe kfetele.ro!
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei