Stii cate calorii are bautura ta preferata? Uite ce te ingrasa fara sa iti dai seama

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 02 oct 2020, 13:05

Bauturile alcoolice contin multe calorii iar consumul lor frecvent contribuie la cresterea in greutate.

Marea majoritate a oamenilor nu au habar cate calorii contin bauturile alcolice pe care le consuma, arata un sondaj realizat in Marea Britanie.

Iar aceasta ignoranta este un factor important in aparitia obezitatii, spun expertii din cadrul the Royal Society for Public Health.

Sondajul, realizat pe 2000 de adulti, a aratat ca trei sferturi dintre cei chestionati nu stiau cate calorii contine un pahar mare cu vin, iar 90% nu stiau cate calorii are o halba de bere de 0,5 litri.



Conform legislatiei europene, bauturile alcoolice nu sunt incluse in categoria „alimente” si, de aceea, producatorii nu au obligatia de a afisa pe ambalaj numarul de calorii pe care le contin aceste produse. O „unitate de alcool” are aproximativ 56 de calorii si reprezinta cantitatea de alcool dintr-un pahar mic de vin de tarie mijlocie.

Royal Society for Public Health a initiat o campanie de modificare a legislatiei europene, in sensul impunerii obligatiei de a inscrie pe etichetele bauturilor alcoolice numarul de calorii pe care le contin.
Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii