Stii ce legatura exista intre ciocolata si opium?

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 oct 2020, 06:00

Te simti pur si simplu fortat sa termini ciocolata odata ce ai inceput-o?

Daca da, atunci afla ca nu esti tu de vina, ci deliciosul desert. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Michigan, ciocolata elibereaza in creier o substanta similara cu cea secretata in cazul consumului de opium sau alte droguri mai usoare. Desi ai o scuza ca iti place enorm ciocolata si nu vrei sa o imparti cu nimeni, specialistii sustin ca nu este vorba, totusi, despre dependenta.

Ciocolata, in special cea neagra, este un aliment care aduce organismului beneficii daca este consumata in cantitati moderate.
Contine antioxidanti, scade presiunea sangelui si previne aparitia bolilor de inima. Acelasi studiu a mai evidentiat faptul ca dependentii de droguri si persoanele obeze au in mod preponderent activa aceeasi zona a creierului.

 

Taguri:

Rebecca, profund dezamăgită de Antoni! Concurenta a izbucnit în lacrimi din cauza afirmațiilor jignitoare lansate de fostul ei partener!

Dana Roba, reacție nervoasă după ce fostul soț a fost condamnat la doar 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor: „Îmi pare foarte rău ca m-am născut în România”. Make-up artista a dezvăluit când va avea loc cununia cu Beni

Dana Roba a avut o primă reacție după ce fostul soț, Daniel Balaciu, cel care a măcelărit-o cu ciocanul, a fost condamnat la doar șapte ani de închisoare pentru tentativă de omor.