Stii cum se "desfierbe" un ou? Cercetatorii au inventat o metoda pentru a transforma oul fiert in ou proaspat 

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 30 sep 2020, 10:00

Daca vi s-a intamplat sa vi se faca pofta de o omleta, dupa ce ati fiert ouale, acum exista o solutie.

Un grup de cercetatori americani si australieni au gasit o modalitate de a desprinde proteinele care se alipesc atunci cand ouale sunt gatite, rezultand oua in forma lichida.

"Da, da inventat o metoda pentru a 'desfierbe' un ou de gaina", a declarat biochimistul Gregory Weiss. "In lucrarea noastra am descris un dispozitiv pentru separarea proteinelor, care le permite acestora sa se rearanjeze".

Cum are loc minunea? Simplu: oamenii de stiinta au fiert un ou timp de 20 de minute, la 90 de grade Celsius, apoi au adaugat uree, un compus chimic gasit in urina, pentru

a- l transforma in lichid. Ulterior au folosit o centrifuga pentru pentru a lichefia albusurile si a le aduce in forma naturala.

"Noul proces dureaza cateva minute", a marturisit Weiss.

Noua metoda va reduce costurile de fabricatie ale tratementelor pentru cancer si va accelera cercetarea in domeniul biologiei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”