Stilul clasic, mereu actual: haine care trec testul timpului

Author: Diana Tilă

Haine care trec testul timpului? Da, ai citit corect. Sunt acele haine care nu doar că rezistă fără să se degradeze sezon după sezon, ci şi rămân de actualitate ani în şir. Gândeşte-te la jeanşi sau la cămaşa albă. Astfel de haine se poartă de zeci de ani şi reuşesc să rămână relevante în modă feminină.

Pentru un strop de inspiraţie, descoperă mai jos câteva piese vestimentare timeless, pe care să le incluzi în garderoba ta:

Puloverul din caşmir

Caşmirul este unul dintre cele mai potrivite materiale pentru un pulover care să reziste excelent în timp. Dacă îl îngrijeşti cum se cuvine, te vei bucura de puloverul de caşmir ani în şir, sezon după sezon. Cauta un model clasic, pe care să îl poţi asorta în zeci de feluri. Puloverele cu decolteu în V său rotund, uşor oversize, în nuanţe precum bej, negru, gri sau bleumarin merg de minune cu blugi, pantaloni de stofă ori fuste mini sau midi.

Cămaşa de in

Inul se număra printre cele mai durabile materiale, unde mai pui că este şi 100% natural. Poţi să porţi cu succes cămaşa de in atât vara, cât şi toamna sau iarna, în funcţie de modul în care o asortezi. Vara, poartă o cămaşă de in în nuanţe deschise alături de jeanşi scurţi, fuste, salopete din denim sau pantaloni casual din materiale lejere.

În sezonul rece, cămaşa de in se poate purta cu un cardigan din lână sau pe sub pulover.

Jeanşii

Denimul clasic este realizat din bumbac şi se remarca prin durabilitate. În plus, jeanşii rămân o piesă de actualitate de zeci de ani, ceea ce înseamnă că îi poţi păstra în garderoba pentru mult timp. Desigur, contează să alegi blugi cu croi clasic, precum cei straight leg sau cei skinny.

Blugii au şi avantajul de a se întreţine uşor. Se curată la maşina de spălat, nu necesită călcare prea des şi îi poţi păstra atât pe umeraş, cât şi împachetaţi pe un raft din dulap.

Tricoul din bumbac

Un alt material durabil şi prietenos cu pielea este bumbacul. Dacă alegi bumbac organic te vei bucura de piese vestimentare ce rezista excelent în timp şi nu dăunează pielii sensibile. Tricourile din bumbac reprezintă cea mai bună soluţie pentru outfituri clasice. Cauta tricouri cu decolteu rotund sau în V, nici prea largi, nici prea mulate, în culori precum alb, negru sau bej, ca să fie cât mai versatile.

Bonus: Cum întreţii hainele corect

Nu doar materialul contează când vine vorba de haine care rezistă, ci şi modul în care îngrijeşti piesele vestimentare. Încearcă sfaturile de mai jos dacă îţi doreşti să ai grijă de hainele tale şi să te bucuri de ele pentru cât mai mulţi ani:

  • Urmează instrucţiunile de pe etichetă. Eticheta hainelor îţi va indica cum trebuie să le speli, cum trebuie să le calci, dar şi alte informaţii utile. Unele piese se pot spăla la maşina de spălat, altele trebuie curăţate manual. Acelaşi lucru este valabil şi când vine vorba de călcat, folosirea înălbitorului sau a uscătorului de rufe.
  • Alege programul potrivit. Maşinile de spălat moderne îţi oferă o mulţime de programe de spălare. În funcţie de materialul textil, dar şi de croi, încearcă să alegi cel mai potrivit program pentru hainele tale. Indiferent că ai o maşină de spălat Samsung, Beko, Bosch sau Arctic, majoritatea aparatelor oferă programe similare, astfel încât să îţi fie uşor să găseşti varianta ideală pentru tine.
  • Ocupă-te de pete cât mai repede. Dacă ai pătat o piesă vestimentară, încearcă să te ocupi de curăţare cât mai curând. Fie că ai de gând să cureţi de mână, să foloseşti soluţii speciale sau să alegi un program potrivit la maşina de spălat, petele trebuie îndepărtate rapid ca să nu afecteze ţesătură.

Găseşte-ţi inspiraţia în ideile de mai sus ca să alegi haine din materiale durabile, cu croi clasic, de care să te bucuri ani la rândul. De asemenea, nu uita să le îngrijeşti corect, confortm instrucţiunilor oferite de producător.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.