Stilul vestimentar retro: 3 reguli și idei pentru ținute șic

Author: Oana Iosif
Actualizat: 17 mai 2022, 11:29

Când te gândești la stilul retro, îți imaginezi o combinație vestimentară care aduce elemente definitorii ale unei decade din trecut împreună cu acel ceva capabil să transpună ținuta în zilele noastre.

Este un stil pe care îl regăsești și la petrecerile tematice, dar și adoptat în vestimentația modernă, inclusiv de cele mai împătimite adepte ale modei. Există oare reguli sau idei ce te pot ajuta să obții astfel de ținute șic? Desigur! Descoperă mai jos trei articole cheie pe care să te bazezi:

1. Rochia din tricot, pentru un look distins

Unul dintre elementele definitorii în materie de stil vestimentar al anilor ‘30 este, cu siguranță, rochia din tricot. Ca și lungime, aceasta era midi, lăsând la vedere glezna și subliniind și mai mult, dar într-un mod foarte delicat, subtil, feminitatea celei care o purta.

Fie că vrei să abordezi un astfel de look pentru o petrecere tematică sau ca ținută de zi, optează pentru accesoriile potrivite, cum ar fi o pălărie cloche din fetru sau o pereche de pantofi Oxford cu toc mediu.

Acesta este un stil care nu ține cont nici de eră, nici de vârstă. Tocmai de aceea, în cazul în cazul în care cea mică dorește să se îmbrace precum mama lor, poți alege dintre numeroase rochii și fuste de tricot pentru fete.

2. Salopeta din paiete, pentru o ținută disco

Anii ‘70 sunt văzuți și astăzi precum o celebrare a stării de bine, o exprimare a spiritului liber și o dorință orientată cât mai mult spre distracție și voie bună. Ținuta de petrecere era extravagantă, caracterizată prin culori strălucitoare, iar patinele cu rotile deveniseră un clasic accesoriu.

Dacă îți dorești să recreezi unul dintre celebrele lookuri disco, poate cel mai simplu mod prin care o poți face este să optezi pentru o singură piesă cheie, respectiv salopeta cu paiete. Alcătuiește un outfit autentic, desprins din anii '70, alegând o vestimentație de un auriu strălucitor, pe care să o porți, de exemplu, împreună cu o pereche de platforme maro sau cu nuanțe de roșcat. Te vei simți ca în lumina reflectoarelor!

3. Rochia swing, un element al feminității la superlativ

Unul dintre cele mai recreate lookuri, atunci când vine vorba despre ținutele în stil retro, este, de departe, cel al celebrei Marilyn Monroe. Aceasta va reprezenta întotdeauna un model marcant al feminității. Rămâne definitorie pentru stilul ei vestimentar rochia în formă de A, care îi sublinia impecabil silueta clepsidră.

Cum poți obține și tu un astfel de look? Alege o fustă cu volum și imprimeu cu buline care să aducă aminte de celebrele fuste swing, un top care să îți acopere foarte puțin umerii și o curea care să îți accentueze talia. De asemenea, poți completa imaginea retro purtând o coafură cu bucle atent aranjate și o eșarfă prinsă la gât, într-o parte.

Oricât de mult se va schimba vreodată moda, există anumite elemente caracteristice fiecărei decade care vor dăinui peste ani, indiferent de evoluția stilului vestimentar. Fie că vor fi preluate ca atare sau pur și simplu adaptate la tendințele moderne, accentele vintage amintesc de momentele marcante din istoria modei. Poți readuce și tu stilul vestimentar retro în ținutele pe care le porți, apelând la cele trei idei de mai sus.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.