STIREA ZILEI: BLESTEMUL apelor! Inundatiile au facut RAVAGII in intreaga tara VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:55

O zi si o noapte Romania a fost sub stapanirea apelor. Cea mai incercata a fost insa Moldova, unde suvoaiele uriase nu au iertat nimic. E greu de privit ce a ramas in urma apelor.

In Vrancea, cerul s-a intunecat deodata. In tot potopul dezlantuit, cinci pescari n-au mai apucat sa se bage la adapost. Viitura a rupt cu asa o forta malurile raului, incat oamenii au ramas izolati pe-o limba de pamant. Norocul lor au fost pompierii, care i-au salvat cu funiile si cu o barca.

 

Si soselele au fost inundate. Insa, daca masinile au izbutit sa despice apele si sa treaca, pentru 150 de calatori a fost iadul pe pamant.

 

Erau in tren cand o viitura puternica a facut ca garnitura sa incremeneasca pe sinele din Neamt. Cu greu, calea ferata a fost eliberata de crengi si aluviuni de o mana de localnici. Abia dupa ore in sir vagoanele s-au urnit. 

 

In curtile si in casele oamenilor a fost nenorocire. Animalele si pasarile s-au prapadit inecate de suvoaie, aceleasi care au distrus si culturile din greu muncite.

 

Cu picioarele afundate in noroiul din case, localnicii nici nu stiu ce sa repare mai intai. Viitura le-a zdruncinat locuintele din temelii, iar peretii au inceput deja sa crape. Cine le va aduce alinare acestor oameni si cine le va da putere sa o ia de la inceput? Nu mai au unde sa puna capul noaptea. Mobila toata s-a umflat, iar electrocasnicele sunt bune de aruncat.

 

In Moldova, apele au adus numai necazuri. Intreg judetul Vaslui aproape ca s-a scufundat. Imaginati-va cat prapad a fost daca, in 10 minute, a plouat cu 70 de litri de metru patrat. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 

Prapad si in jurul Bucurestiului.

Apa a intrat in sute de case, iar curtile sunt complet inundate. 

 

In Dolj, un copil de patru ani a fost zdrobit de copitele vacii, turbate parca de furtuna. In zadar l-au dus parintii la spital, tocmai in Craiova. Medicii nu au putut face minuni. 

 

La Buzau, intr-o singura seara a plouat cat pentru 6 luni. Apele involburate nu au tinut cont de nimic, si au rupt tot in cale: de la podete, garduri, pana la stalpi. 

 

S-au rupt norii si peste Braila. Neputinciosi in fata apei ce nu mai contenea, oamenii nu au putut decat sa astepte sa se opreasca.

 

Meteorologii nu ne dau vesti bune. Pentru sud-estul tarii, codul galben de ploaie, vijelie si grindina se mentine pana maine.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.