STIREA ZILEI: MARTURIE CUTREMURATOARE! A stat 15 ani dupa gratii pentru un omor pe care nu l-a comis VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 nov 2020, 09:10

Povestea lui Mihai Moldoveanu incepe intr-o noapte a anului 1995, mai precis pe 31 octombrie, la Oradea.

Un taximetrist este gasit intr-o balta de sange la marginea orasului. Cateva zile mai tarziu, trei suspecti sunt retinuti in acest caz, printre ei si Mihai Moldoveanu, fost ofiter de geniu. Atunci a inceput cosmarul.

 

Totul s-a petrecut ca intr-o carte a lui Franz Kafka. Un om impotriva caruia nu existau probe vede cum toate lucrurile evolueaza in asa fel incat sa fie condamnat.

 

Si nu este singurul exemplu.

Mihai Moldoveanu spune ca in timpul anchetei a fost permanent chinuit ca sa recunoasca omorul pe care nu il comisese.

 

Nu a cedat, dar tot a fost condamnat la 25 de ani pentru omor deosebit de grav, talharie si instigare la talharie. Trei ani a stat inchis, a facut insa recurs si pe 25 mai 1999, Curtea de Apel Oradea il pune in libertate din lipsa de probe.

Fericirea de a fi liber nu dureaza mult. Afla ca sotia il parasise.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Si loviturile continua.

Pe 7 noiembrie 2000, chiar de ziua lui, Curtea Suprema de justitie il gaseste din nou vinovat. Vreme de cateva luni se ascunde. Nu stie ce sa faca. Pe 26 ianuarie 2001, se duce la un post de televiziune unde se preda in direct. Iata imaginile document surprinse la acea vreme.

 

De atunci au trecut mai bine de 11 ani, timp in care Mihai Moldoveanu nu a renuntat insa sa-si caute dreptatea.

A facut mii de petitii catre Ministrul Justitiei si toti cei care puteau sa il ajute.

 

Ajutorul a venit insa de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, care a constatat ca i s-a facut o nedreptate. Judecatorii europeni au cerut statului roman sa rejudece acest dosar, iar Mihai Moldoveanu a fost pus in libertate. Nu se stie pentru cat timp. Procesul sau va reincepe cat de curand.