STIREA ZILEI: Romii sunt buni de plata! Primarul din Timisoara vrea sa puna taxa pe turnuletele palatelor tiganesti VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 oct 2020, 13:25

E imposibil asa ceva, striga in cor romii din Banat. Dar cui i-a venit o asemenea idee si, mai ales, de ce?

Primarul Timisoarei declara razboi palatelor tiganesti care troneaza falnic in centrul orasului. Mai precis, edilul se gandeste serios sa introduca o taxa nemaintalnita pana acum in legislatia romaneasca: birul pe turnulet.

 

Ca daca tot exista taxa pe horn, de ce n-ar fi si pe acoperisurile tuguiate? Cand au auzit de asa gaselnita, romii au contraatacat.

 

Pe la colturi, romii din Timisoara se amuza.

O fi Banatul fruncea, dar palatele tiganesti cu mii de turnulete nu sunt pe malul Begai, ci la Strehaia, ori prin Grajduri, Iasi. Clanurile de aici se respecta: traiesc in cladiri considerate monument istoric.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

O stie toata lumea: turnuletul e traditie.

Mai mult decat atat, e si semn de bunastare. Mai in gluma, mai in serios, bulibasele clanurilor se intreaba cat e taxa si, mai ales, cum va fi calculata. Apoi, problema lor e alta: oare autoritatile vor pune bir si pe cele de la capul mortilor?

 

Specialistii nu vad cu ochi buni tot ce se intampla in Timisoara. Ei spun ca daca astfel de constructii vor continua sa apara, orasul de va tranforma intr-un mare kitsch.

 

Taxa ar putea fi adoptata abia de la anul. Deocamdata, e la stadiu de idee a primarului, insa urmeaza a fi analizata de specialistii din cadrul Directiei de Urbanism.

 

Taguri: