STIREA ZILEI: Situatie DISPERATA in nordul tarii! Mii de oameni sunt la mila iernii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:13

Cei care au fost surprinsi pe drum de iarna nemiloasa incepusera sa-si piarda speranta ca cineva o sa mai ajunga si la ei.

Autocarele cu care sute de turisti se indreptau spre case, in Republica Moldova, au intepenit in Vama Albita. Au aflat apoi ca utilajele nu razbat prin nameti, ba chiar si armata a ramas blocata de viscolul puternic.

 

Acelasi dezastru a lovit si in judetul Iasi. Pe un asemenea viscol, tarziu in noapte, un tanar de 25 de ani impreuna cu doi prieteni a plecat ca sa ajute un sofer inzapezit.

 

E singurul care nu s-a mai intors. In marea de alb, pe un viscol ce se intetea de la o ora la alta si mai aprig, zadarnic au incercat amicii sa il gaseasca.

 

In casa tanarului se consuma o drama de neimaginat. Sotia si cei doi micuti, in varsta de unu si 3 ani, nici ca se dezlipesc de geam.

Femeia, care n-a inchis inchis un ochi toata noaptea, se roaga la bunul Dumnezeu ca omul ei sa se inoarca teafar.

 

Insa fiecare clipa care se scurge inseamna o speranta risipita, pentru salvatorii de la ISU si jandarmi, mai ales ca si codul galben de viscol a fost prelungit pana la orele 20.

 

Comunele Dagata si Tansa sunt complet izolate.

Nicio intrare nu e accesibila, in ciuda eforturilor facute de echipajele de interventie de la ISU, armata si salvare. Primarul, captiv si el intre nameti, ne spune cu ce se confrunta de atata vreme.

 

In total, la aceasta ora sunt blocate 20 de drumuri judetene. Si e posibil sa ramana in continuare asa. Din pricina zapezii vsicolite, utilajele sunt trase la margine de drum.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Cu

aceasta Dacie batrana barbatul din imagini a crezut ca va razbi prin viscolul puternic, desi a pornit la drum si cu un copil mic. Ore bune, bebelusul si familia lui au stat izolati in nameti. La fel ca el, alte zeci de masini au incremenit pe sosele ingropate sub tonele de zapezi.

 

Urgia asumutita asupra Neamtului a facut ca mii de oameni, din 37  de localitati, sa se piarda sub viscolul puternic.

 

Mai mult, 10 drumuri judetene sunt blocate, la fel si cel care leaga Piatra Neamt de Roman. Cei surprinsi pe sosele de viscol au avut de infruntat nameti imensi.

 

In scurt timp, drumul a inceput sa semene cu un cimitir de masini. Toate au fost abandonate, iar soferii au luat-o pe jos, prin camp. 

 

In Maramures oamenii au avut de infruntat un ger patrunzator.

La cele -20 de grade, localnicii au simtit cum ingheata si sufletul in ei. Un vant rece, taios, a amplificat si mai mult senzatia de frig.

 

Ca sa nu faca frigul, oamenii au facut cu randul la gura sobei. Greu a fost si pentru animalele din batatura. Ca sa nu sfarseasca inghetate, localnicii le-au dat sa bea apa calda si le-au izolat usile cu fan.

 

Meteorologii nu aduc vesti bune. Suntem in plina iarna, asa ca nu ar trebui sa ne mai mire ca vremea va continua sa se raceasca simtitor in zilele ce urmeaza. Abia de saptamana viitoare sunt sanse ca mercurul din termometre sa mai creasca.