STIREA ZILEI: Victor Ponta a primit cerinte in mod explicit de la presedintele Comisiei Europene VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:22

Premierul Victor Ponta a primit cerinte in mod explicit de la Comisia Europeana, chiar de la presedintele Jose Barroso.

 Nicio gratiere prezidentiala, nicio numire in posturile de procuror general al Romaniei sau de sef pentru Directia Nationala Anticoruptie. Este vorba despre o lista cu 11 cerinte, conform strandardelor europene.

Respectarea statului de drept sii a independentei sistemului judiciar aflat deasupra intereselor partidelor politice. Reinstaurarea atributiilor Curtii Constitutionale de a verifica inclusiv constitutionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonantei de Urgenta nr. 38

Reinstaurarea regulii majoritatii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului jumatate plus unu din numarul celor înregistrari pe listele electorale: abrogarea OUG nr.
41.

Numirea unui Avocat al Poporului care sa se bucure de sprijinul majoritatii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent si obiectiv.

Nicio numire în posturile de procuror general si procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie sub actuala presedintie: proceduri publice si transparente si liste deschise pentru oricine, selectii bazate pe criterii de profesionalism si integritate si de palmares în domeniul luptei anti-coruptie.

Nicio gratiere prezidentiala în cursul actualei presedintii. In
calitate de sef al Executiviului, premierul Victor Ponta si-a luat angajamentul sa puna in aplicare, in cel mai scurt timp cerintele care tin de atributiile sale.






 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.