STIREA ZILEI: vine foametea? Mii de hectare sunt DISTRUSE de seceta! Producatorii au inceput deja sa creasca preturile VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:04

Disperare, neputinta! E tot ce se mai citeste pe chipul taranului roman! E jale in toata tara! In Teleorman, Seaca, graul, orzul, floarea soarelui si porumbul s-au stins de atata soare.

Nici in gradinile oamenilor nu e mai bine. Barbatul din imagini priveste cu neputinta cum rosiile i s-au stafidit in araci. Nimic nu a mai putut salva.

 

Aceeasi drama o impart toti cei de la tara. Ani la rand, sistemele de irigatii au fost furate bucata cu bucata. In lipsa banilor, oamenii stau la mila lui Dumnezeu si asteapta ca cerul sa le ude bucata de pamant. 

 

Sa nu credeti ca drama lor nu va fi si noastra! Cu totii vom avea de suferit! Din cauza secetei, productia de grau si porumb e la pamant, iar asta inseamna ca, din toamna, vom importa.

 

Cu alte cuvinte, pentru o simpla paine, de pilda, o sa platim mai mult. Cu cat, inca nu se stie! Cert e ca realitatea crunta a inceput deja sa se oglindeasca in piete! In Brasov, pretul legumelor a explodat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

 

La sfaristul verii, cand, in mod normal, legumele s-ar fi dat pe o nimica toata, totul e de doua ori mai scump! Nu ne mai miram atunci ca omul vine, se uita si pleaca, de cele mai multe ori, cu sacosa goala.

 

Producatorii se apara si spun ca trag cu dintii de pret pentru ca nu au incotro. Trebuie sa traiasca si ei din ceva. Iar noi, cumparatorii, suportam. 

 

Ce vom mai pune in camara? Cu ce vom trece iarna?  E un intreg lant al salbiciunilor, un efect domino, mult prea tarziu de oprit. In cateva luni efectele se vor simti si mai puternic.