Stiri NewsR, un site informativ de unde iti poti lua doza zilnica de informatii de calitate!

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 30 aug 2018, 13:02

Dezvoltarea rapida a internetului a condus la aparitia multor site-uri de stiri, acestea comprimând o gama larga de informatii din diverse domenii. In afara de site-uri care ofera informatie variata, exista si foarte multe bloguri tematice sau ale unor cunoscuti oameni de media.

La fel ca si alte portaluri informative, si site-ul Stiri NewsR cuprinde informatii diverse, axat in special pe informatii de politica interna, dar si externa. Pentru multe site-uri aflate la inceput de drum exista o problema care trebuie rezolvata cât mai repede, incepand din momentul aparitiei, pentru ca activitatea sa genereze venituri. 

Cel mai important lucru, daca nu chiar esential, pentru un site informativ este traficul , adica numarul de cititori care acceseaza un articol. In functie de acest numar de vizualizari, se obtin si veniturile din publicitate. Pentru ca o anumita firma sa plateasca publicitate pe un site, ea trebuie sa aiba garantia ca acesta este unul accesat frecvent de utilizatori si ca numarul acestora este destul de mare pentru ca investitia sa merite efectuata. Important este ca reclama produsului promovat sa ajunga la cat mai multi utilizatori.

Cum, insa, isi da seama o firma care este numarul de vizitatori de pe un site, in functie de care sa isi creioneze strategia de business si marketing? In acest sens, trebuie sa spunem ca exista instrumente de masurare a traficului online, cifrele oferite de acestea fiind etalonul pentru clientii care doresc o campanie publicitara pe site. Pasii de urmat sunt cativa, dar ei sunt extrem de importanti.

In primul rand, este nevoie ca site-ul respectiv sa fie inclus pe lista acestor clienti masuratori de trafic, pentru a avea siguranta ca vor atrage publicitate pe site. Daca vreti o comparatie, putem aduce in atentie masurarea audientele tv . Marii clienti de publicitate cauta sa isi faca reclama pe posturile cu cea mai mare audienta, platind catre acestea si cele mai mari sume de bani pentru a avea expunere.

Odata intrat in acest sistem de masurare a traficului site-ului, o firma care isi face publicitate va plati in functie de numarul clientilor unici care acceseaza un anumit articol intr-o anumita perioada de timp. Unii clienti platesc per click, in timp ce altii platesc per mia de vizualizari. Gigantul Google, prin instrumentul sau Adsense, plateste per click, in timp ce clientii care platesc publicitatea individual prefera sa plateasca per mia de vizualizari. 

Observam, deci, ca pentru a atrage venituri din publicitate, un site trebuie sa atraga cititori, in functie de numarul acestora crescând si veniturile pe care le putem obtine. Pentru a atrage clienti care sa cumpere publicitate, materialele unui site informativ trebuie sa fie se calitate, sa fie serioase, acestea fiind menite  sa provoace cititorul pentru ca el sa revina de mai multe ori, in loc sa isi ia informatia de care are nevoie din alta parte. 

Conteaza foarte mult si structura site-ului, fiind nevoie ca acesta sa ofere cititorului o experienta placuta de navigare. In acelasi timp, site-ul trebuie sa isi optimizeze si varianta de mobil, pentru ca, in ziua de astazi, majoritatea cititorilor citesc informatiile pe dispozitivele inteligente.

Probabil, varianta de mobil a site-ului a devenit mai interesanta decat varianta desktop, intr-o perioada in care toata lumea se conecteaza la internet de pe dispozitivele mobile, fie ca vorbim de tablete sau smartphone. Vizualizarile care vin din variante mobile sunt la fel de importante si contribuie decisiv la cresterea veniturilor atrase din publicitate.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.