Stirile Kanal D intra in casele bunicilor ramasi singuri ai caror copii si nepoti s-au mutat departe si ajung rar sa-i viziteze

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 sep 2020, 08:35

Pentru ei, cel mai important este sa le deschida cineva usa si sa le spuna o vorba buna.

Din dragoste si respect, pentru ei, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a infiintat Telefonul Varstnicului unde le raspunde mereu o voce prietenoasa. Astazi o vizitam, impreuna pe Doamna Dumitra Zamfirescu, fost asistent medical, prin mainile careia au trecut sute de mii de copii.

Cu un zambet larg si cu o bucurie uriasa, le deschide mereu usa celor care ii calca pragul. Nici bolile si nici grijile zilnice nu o chinuie mai mult decat singuratatea.

Nici n-ai zice ca are 93 de ani. Este plina de viata si extrem de fericita atunci cand are cu cine vorbi. A fost inconjurata o viata intreaga de oameni si de copii.

La orice ora din zi sau din noapte era gata sa alerge cu copiii in brate atunci cand se simteau rau sau faceau febra.
S-a pensionat la 65 de ani, iar cel mai mult i-au lipsit oamenii, cei pe care decenii la rand i-a consiliat, i-a ascultat si le-a explicat cum sa-si creasca copiii.

Unii au cautat-o si mai tarziu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Are o fiica pe care o vede destul de rar.

Voluntarii Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei ii sunt alaturi si o viziteaza in fiecare zi.

Iar sprijinul voluntarilor merge si mai departe. De curand, acestia au ajutat-o sa-si zugraveasca apartamentul, cand femeia nici nu mai indraznea sa spere.

 

Taguri: