STRABAT mii de kilometri sa isi repare dantura in Romania! Turismul dentar, o afacere profitabila

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 07 oct 2020, 06:50

Ati strabate mii de kilometri pentru a va face dantura? Probabil ca multi dintre dumneavoastra nu nici nu v-ati fi gindit la o asemenea varianta.

Insa, un englez a decis sa se lase pe mana stomatologilor romani. A venit convins ca va pleca de la noi cu zambetul perfect.  
Domnul nu a stat o clipa pe ganduri cand a decis sa se lase pe mana medicilor romani! Desi stia ca acestia il vor supune unei complicate operatii.

Leslie, venit tocmai din Marea Britanie- se pregateste de interventie. Doctorul stomatolog explica de ce are nevoie de operatie:„ dintii pacientului sunt total compromis.

Complexitatea cazului consta in rezolvarea mai multor manopere intr-o singura sedinta, binenteles cu anestezie generala.

Medicii vor extrage dintii compromisi, vor face 12 implanturi dar operatia este si mai complicata de atat: „ne vom juca sa zic asa, vom muta putin si relieful osos anumiti muschi”

In ciuda complexitatii interventiei, pacientul nu are nevoie de prea mult timp de recuperare:„nu va avea dureri pentru ca acestea vor fi foarte bine gestionate cu ajutorul medicatiei pe care o va primi postoperator, va fi internat in una din rezervele clinicii si va fi monitorizat

inca 3 zile”.

Iar pacientul englez nu e singurul strain care vine la noi pentru tratament medical de specialitate: „am ales Romania pentru ca cei din Anglia mi-au spus ca acesti doctori imi pot rezolva problema si ca aceasta trebuie rezolvata cat mai repede pentru ca voi ramane fara nimic”.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Si stomatologii romani confirma: „a crescut foarte mult numarul de pacienti din nordul Europei, din Marea Britanie, din tarile scandinave,  tari care cunosc o bunastare, dar unde aceste tratamente

sunt considerate tratamente de lux”.

Increderea in medicii romani este unul dintre motive. La care se adauga si costurile mult mai mici decat in tarile din vest sau in Statele Unite. Un implant in afara costa intre 1.000 si 1.500 de euro pe cand la noi doar 550.

De exemplu, Leslie ar fi platit in Anglia 60 de mii de lire sterline pentru aceasta interventie pe cand in Romania va plati jumatate.

Bani in care intra toate cheltuielile din timpul sederii aici, plus vizite in diferinte puncte turistice.

De la inceputul anului pana acum, 300 de strani au trecut numai pragul acestui cabinet. Cei mai multi vin din tarile scandinave, Anglia si Turcia.

 

Taguri: