Strainii care s-au STABILIT in Romania. Sunt fascinati de tara noastra, iar traiul greu nu ii sperie!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:02

Daca noi ne cautam norocul prin toata lumea, multi straini se stabilesc in Romania. Sunt fascinati de ospitalitatea oamenilor si de frumusetea locurilor.

Va spunem astazi povestea unui tanar din Coasta de Fildes care poarta cu mandrie straiele traditionale din Maramures si se simte roman. Moise este un maramuresean veritabil. Si la vorba si la port. Este din Coasta de Fildes, insa, pentru el, acasa inseamna Romania. Acum, sase ani a pus pentru prima data piciorul pe meleaguri mioritice si s-a indragostit. Definitiv.

Moise isi poarta cu mandrie clopul si costumul de morosan: „ Un bun maramuresan trebuie sa fie harnic, asta e normal, un lucru pe care l-am invatat, sa fie gospodar(…) Fata de ce avem noi, in Coasta de

Fildes, si acolo, lumea munceste, dar aici au un porgram zilnic, dimineata la muls, se pune mancare, dupa mancare, iar se continua programul ”. Ca sa ne demonstreze ca este roman get-beget, Moise a pus mana pe sapa.

Maramureanul Moise este student la Facultatea de Drept. Viseaza sa devina un avocat cunoscut si sa-si intemeieze o familie, aici, in Romania. Si la Sibiu s-au stabilit multi straini, fermecati de frumusetea locurilor.

Martin este unul dintre ei.

Austriacul este dublu campion mondial la snowboard si un impatimit al sporturilor extreme. Romania l-a fascinat inca din anii '90: „ Cand copiii a fost cu 6-7 ani, am spus ramanem in Austria sau in Romania, nu putem sa stam 2 luni in Austria si 2 in Romania". De mai bine de sapte ani, locuieste la Sibiu.

An de an, Martin organizeaza la Sibiu unul dintre cel mai dificile raliuri de enduro din lume.

La Paltinis, austriacul a facut un complex de schi, cu cinci partii. Birocratia din Romania nu l-a speriat deloc. Viata in Romania este pentru el o competitie. Aventura lui Martin in Romania nu se opreste aici. Este hotarat sa ramana la noi si sa munceasca.

##VIDEO108101##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.