Strainii iubesc Romania! Intr-un tinut de basm al Ardealului, in delta Sicului, unde timpul pare sa se fi oprit, s-a stabilit un olandez indragostit de Romania! Iata ce viata si-a construit acesta departe de locurile natale

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 27 mar 2017, 22:25

In vreme ce romanii prefera sa plece din tara in cautarea unui trai mai bun, strainii sositi in Romania se indragostesc iremediabil si aleg sa se stabileasca aici.

Noi o hulim, o vorbim de rau si o abandonam... ei o privesc cu alti ochi si descopera in ea tot ceea ce n-au acasa- o farama de rai in care isi gasesc linistea. Asa incepe si povestea olandezului de la Sic. Strainul ne spune cu mana pe inima ca asta e si Romania lui. E locul din care n-ar mai pleca si unde in doar cativa ani a descoperit viata simpla de la tara!

In urma cu cinci ani, un olandez a vazut cateva imagini cu locuri din Romania, intr-o librarie din Amsterdam si fost cucerit de

frumusetea traditiilor romanesti si mai tarziu s-a mutat definitiv in Romania, unde a ales sa isi construiasca un nou destin.

"Asta e Romania mea! Uitati-va in jur! Cand stau in casa si vad peste tot natura, pasari, caprioare, asta e Romania mea! Aici locuiesc eu! Asta e vechea casa de dans de care m-am indragostit in 2004!", a spus barbatul.

Acesta a adopta tot ceea ce a mostenit de la locuitorii de Sic si mai mult decat atat si-a impodobit casa cu zeci de perechi de cizme vechi, primite in dar de

la vecini.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Casa cumparata in localitatea Sic, a ornamentat-o cu multe obiecte traditionale, transformand-o treptat intr-un adevarat muzeu al traditiilor romanesti.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.