Straja, raiul schiorilor si privelistea care iti taie rasuflarea VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 12:10

8150 de metri are partia, din varful Straja si pana jos, in Lupeni. Instalatiile pe cablu te urca din orasul minier pana sus, pe varf.

De-acolo ti se asterne in fata o priveliste ce-ti taie rasuflarea. Poti cuprinde o buna parte din Valea Jiului intr-o singura privire. Cinci utilaje batatoresc zapada toata noaptea pentru ca a doua zi calitatea partiilor sa fie la cel mai inalt nivel. Domeniul este dotat si cu tunuri de zapda, dar…

Inchirierea unui costum de schi sau cartela de acces la gondola si telescaun costa mai putin de jumatate decat pe partiile din Brasov ori de pe Valea Prahovei.
Mai putini bani cheltui si decat in statiunile vecine.

Alaturi de Sinaia, aici se gaseste cel mai vechi domeniu schiabil din Romania. Nici acum nu sunt multe. Cel putin, nu la calitatea pe care iubitorii sporturilor de iarna din Romania o cauta, deseori, in afara. Totusi, statiunea geamana, Sinaia, reuseste sa atraga un numar insemnat de turisti.

Actualul proprietar al partiilor si al instalatiilor pe cablu a inceput sa investeasca la Straja acum 15 ani.
Usor-usor, statiunea din Muntii Valcanului a inceput sa prinda viata.

In Straja sunt deja amenajate 12 partii; unele abrupte, care iti taie rasuflarea, dar si trasee line, numai bune pentru incepatori.

Desi este o destinatie de weekend numai pentru cei din Ardeal si Banat, Straja promite sa castige turisti si din cei aflati la departare. Le stau la dispozitie trei mii de locuri de cazare si partii bune de schiat pana pe la inceputul lui Mai.