Străzi deschise București 2023 - Promenada Urbană: Programul evenimentelor din acest weekend

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 ian 2024, 01:45
Programul evenimentelor din acest weekend
Sursa: Facebook Străzi deschise - București

Străzi deschise București 2023 - Promenada Urbană. Acest weekend este cel ce va da startul unui eveniment iubit de bucureșteni, mai exact „Străzi deschise – Bucureşti”.

Străzi deschise București 2023- Promenada Urbană. A venit momentul în care oamenii se vor putea bucura de plimbări liniștite pe străzile circulate de mașini. Unele dintre cele mai apreciate străzi vor deveni exclusiv pietonale în weekenduri, iar acesta este programul evenimentelor din acest weekend.

Citește și: Proiecte PMB 2023: Primăria Capitalei urmează să adere la platforma digitală Ghiseul.ro. Piața Victoriei redevine zonă pietonală

Programul evenimentelor Străzi deschise București 2023- Promenada Urbană din acest weekend

  • SÂMBĂTĂ, 29 aprilie 2023

Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii  

17:00 – 17:40:  Spectacole de circ –  spectacole acrobaţii, parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti(Circul Metropolitan Bucureşti)

Calea Victoriei: Zona Casa Capşa – Cercul Militar Naţional 

10:00 – 12:00/ 17:00 – 19:00:  Artişti animatori pe picioroange, jonglerii  – numere de circ (CREART)

Calea Victoriei: Muzeul Național de Istorie a României

17:30 – 18:20/ 18:40 – 19:30:  Români la porţile lumii – partea I  – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei –   Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30:  „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”  // „ În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”// „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” –  expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti)

  • DUMINICĂ, 30 APRILIE 2023

Zona Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

10:00 – 12:00:  Artişti animatori pe picioroange, jonglerii  – numere de circ (CREART)

17:00 – 19:00:  Artişti animatori pe picioroange, pantomimă  – numere de circ (CREART)

Zona Calea Victoriei –   Muzeul Național de Istorie a României

17:30 – 18:20/ 18:40 – 19:30:  Români la porţile lumii – partea a IIa  – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei –   Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30:  „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”  // „ În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”// „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” –  expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti)

Citește și: Ce evenimente se organizează în București de 1 Mai 2023?

A treia ediție a evenimentului Străzi deschise București 2023- Promenada Urbană începe în acest weekend

Cel ai îndrăgit eveniment de bucureșteni, Străzi deschise București 2023- Promenada Urbană, va începe acest weekend, iar oamenii se pot bucura de plimbări liniștite pe cele mai aglomerate străzi din Capitală, fără să fie deranjați de mașini. A treia ediție a evenimentului se va desfășura în fiecare weekend, începând de la data de 29 aprilie și până la data de 8 octombrie 2023. 

Primul weekend al evenimentului se va desfășura pe Calea Victoriei, ce se va deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00. Calea Victoriei se va transforma și într-o scenă, pregătită să prezinte spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului.

În acest weekend, se va permite circulația autoturismelor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem I. Dobrescu. De asemenea, acesta o să fie primul an în care se va restricționa circularea bicicletelor pe străzile unde nu mai circulă mașinile.

Citește și: Pe 25 mai, de sărbătoarea Înălțării Domnului, este sărbătorită Ziua Eroilor

Sursa: libertatea.ro