STRESAT? Afla prin ce metoda eficienta te poti calma!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 oct 2020, 13:30

Potrivit unui nou studiu, numaratoarea in gand pana la zece sau focusarea pe altceva pentru a-ti distrage atentia de la problema care te macina, iti va face mai mult rau.

Un test efectuat pe un grup de studenti care se confruntau cu situatii de stres a distrus mitul conform caruia trebuie sa numeri pana la zece in gand cand esti stresat. Nici daca incercati sa va ganditi la ceva frumos in timp ce va confruntati cu o situatie de criza nu functioneaza. Specialistii sustin ca aceste metode vor mari starea de agitatie si tensiune. Ceea ce recomanda terapeutii si psihologii este detasarea de aceea problema.
Adica sa va imaginati ca sunteti un privitor la spectacolul propriilor conflicte. In felul acesta veti fi in stare sa va controlati mai bine emotiile, in special cele negative. Expertii numesc aceasta viziune distantarea de propriul eu. Acestia sustin ca este mai eficienta decat orice alta metoda de calmare in situatii de stres si tensiune maxima. 

 

Studiul a fost efectuat pe 94 de subiecti, toti studenti.

Acestora li s-a spus ca trebuie sa rezolve 14 anagrame dificile in doar 7 secunde. Au fost rugati sa comunice imediat rezultatele specialistilor prin telefon. In timp ce incercau sa comunice solutia anagramelor, studentii au fost provocati. De la celalalt capat al firului un vorbitor ii anunta ca sunetul nu merge, ca trebuie sa repete de mai multe ori si asta doar pentru a-i enerva. In urma testelor s-a constatat ca subiectii care s-au detasat de problema au putut trece cu calm peste acest mic impediment.
Cei care s-au enervat de la bun inceput, au sfarsit prin a-si crea o noua stare de angoasa.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Geta Sterp, pregătiri pentru nunta lui Iancu: „Ce fac cu atâția bani? Dar nu trebuie să dau la nuntă la Iancu, că sunt soră? Trebuie să îi dăm cinste mare.”

 

Taguri: