Stresul - cauza depresiei

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:12

Dr. Roxana Mischianu - medic primar psihiatru

Studiile recente arată că stresul profesional se află pe locul 2 în clasamentul problemelor de sănătate ale muncii în Europa, după afecţiunile musculo-scheletice.

Stresul poate diminua performanţă şi productivitatea la locul de muncă, afectând, astfel, evoluţia unei afaceri şi, implicit, al economiei.

Numeroase studii arată că umorul la locul de muncă sporeşte performanţele profesionale ale angajaţilor. Dacă râsul este un medicament foarte bun, stresul este duşmanul principal al sănătăţii unei persoane.



Personalitatea indivizilor se formează la intersecţia dintre factorii genetici şi cei generaţi de mediu social. Astfel, cu cât un individ a avut mai multe momente traumatizante în copilărie sau adolescenţă, cu atât mai mult va dezvolta la maturitate tendinţa de a trece prin episoade depresive în momente mai grele ale vieţii sale.

Stresul creează dificultăţi în luarea deciziilor, tulburări ale memoriei, lipsa concentrării, gândire negativă, hotărâri luate în grabă.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

 

Taguri: