STRIGATOR LA CER! Bolnavii internati in spitale hraniti mai rau decat animalele VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 06 nov 2020, 20:05

Ora pranzului, Spitalul din Fagaras. Pe caruciorul plimbat din usa in usa pe holuri, supa, carnea si piurelui se servesc, da, ati vazut bine, din galeti.

Sunt imagini absolut revoltatoare, care nu fac cinste niciunei unitati spitalicesti in 2013. Va puteti imagina ca bolnavii internati aici primesc mancare din galeti de plastic, pe care multi dintre noi le folosim acasa, drept cosuri de gunoi? Intreg tabloul infiorator a iesit la iveala dupa ce, scarbite de ceea ce se intampla, rudele unui pacient au fotografiat in ce sunt aduse ciorba si felul doi.

In aceleasi imagini se poate observa cu ochiul liber si ca spumierele sunt ruginite.
De remarcat e, insa, ca angajatele poarta manusi! De parca n-ar fi fost suficient ca aproape intreg sistemul sanitar e in coma, conditiile, la nivel national, lasa de dorit, iar bolnavii sunt nevoiti deseori sa vina cu bani de acasa pentru medicamente, pacientii din Fagaras trebuie sa primeasca hrana zilnica in astfel de galeti.

Multi dintre cei internati spun ca n-au incotro: nu are cine sa le aduca altceva de mancare, asa ca, decat sa ramana flamanzi, o accepta asa cum li se da.
Inimaginabil e, insa, ce am gasit in bucataria spitalului! Dupa cum vedeti si dumneavoastra, tevile sunt ruginite, peretii sunt scorojiti, iar faianta, altadata alba, acum e gri. Rau e ca inca de la intrare se simte un miros greu, intepator. Imaginile au ajuns si la cei de la DSP Brasov care au si inceput o ancheta.

Am mers sa discutam cu medicii din spital. La raspunsul pe care ni l-au dat, noi, cel putin, nu ne-am fi asteptat.
Asadar, medicii dau de inteles ca mancarea tinuta si livrata la galeata e o practica in spitalele noastre. Noi am incercat sa stam de vorba si cu cineva din conducerea unitatii. N-a fost cu putinta! Se pare ca motivatia celor din conducere ar fi ca spitalul nu dispune de fonduri. Totusi, pare greu de crezut ca nu s-au gasit cateva sute de lei pentru niste oale.

 

Taguri: