STRIGATOR LA CER! Copiii romanilor din strainatate, SECHESTRATI de autoritati VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 nov 2020, 19:35

Claudia, tanara romanca maritata cu un elvetian, mama unui bebelus de numai 3 luni, credea ca si-a gasit fericirea.

Plecase de acasa impreuna cu sora ei geamana, Geanina, si nimic nu dadea de banuit finalul abrupt si crud. Sotul pe care il credea iubitor s-a transformat, insa, in ucigas. A omorat-o pe Claudia si a ingropat-o intr-o padure de langa casa. Asta aveau sa afle politistii, insa, abia dupa 6 saptamani in care Claudia a devenit un nou caz de disparitie. I se spunea "Elodia de Elvetia". A fost cautata peste tot! Ancheta a ajuns si pe teritoriul Romaniei, unde Interpolul credea ca romanca de 36 de ani ar fi putut sa fuga.
Marturisirile facute de Tierrry, sotul ucigas, in fata politistilor sunt incredibile. Cum de s-a ajuns la omor intr-o relatia care parea ca e ideala?

Cu mama romanca moarta si tatal, la inchisoare, un copil care are doar cateva luni de viata a ramas singur pe lume. Bebelusul a fost preluat imediat de serviciul pentru protectia minorilor. Acest lucru, inseamna, insa, un cosmar pentru familia Claudiei! Oamenii sunt disperati! Nimeni nu mai stie nimic despre bebelusul care are numai 6 luni de viata.
Familia Claudiei incearca pe orice cale sa aduca bebelusul acasa, intre cei dragi.

Am incercat si noi sa aflam de ce Serviciul pentru Protectia Minorilor din Vaud, Elvetia, nu lasa familia Claudiei nici macar sa vada copilul. Este ilegal faptul ca Serviciul pentru Protectia Minorilor din Vaud refuza accesul familiei mamei la copil.
Asociatia Telefonul Copilului s-a implicat in acest caz, asa cum a facut-o de nenumarate ori in trecut, in alte cazuri in care autoritati din alte tari au incercat sa plaseze in custodia statului si apoi spre adoptie copiii unor romani, desi acestia, minorii, aveau familii.


S-a intamplat recent si cu o familie plecata in Norvegia! Este strigatul de disperare al unui tata care nu mai stie unde sa-si caute dreptatea. A plecat din tara in anii `90, ca sa-si faca un trai mai bun, in Norvegia. Acolo a muncit, cu contract, ca sofer. In 2004, insa, viata i s-a schimbat. Din cauza unor neintelegeri, a fost schitat ca un monstru de autoritatile norvegiene si a primit amenintari ca va fi decazut din drepturile parintesti.


Barbatul si-a luat familia si s-a mutat in Suedia. Dupa doar cateva luni, politistii din cele doua state au intrat peste sotia sa si i-au luat pe cei mici. Intorsi in tara, sotii Radulescu si-au pus sperantele in autoritatile romane. Cei doi parinti spera ca-n curand sa-si poata strange din nou copiii in brate.

 

Taguri: