STRIGATOR la cer! Parintii care ISI VAND copiii fara nicio remuscare

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 18:57

Strigator la cer! Doi parinti din Vaslui, daca-i mai putem numi astfel, povestesc cu o nepasare incredibila cum si-au vandut copila de numai 8 ani!

Isi spun parinti, dar povestesc cu o detasare uluitoare despre cum si-au vandut copilul ca pe-o marfa! Recunosc, fara regrete, targuiala revoltatoare si spun cu inconstienta ca traditia le-o cere, iar ei se supun- mai ales ca la mijloc sunt bani buni! Si-ar fi dat copila de 8 ani pe 3.500 de lei unor soti din Constanta! Iar acestia ar fi transformat-o rapid pe micuta intr-o sotie cu atributii serioase pentru fiul lor de 11 ani.



O targuiala revoltatoare pentru noi, fireasca in lumea lor! Dupa ce ne explica mersul intelegerii dintre ei si familia constanteana, tatal micutei ne marturisteste, abia acum cu regret in glas, ca a pierdut o afacere profitabila! Cei 3.500 de lei ar fi reprezentat doar avansul, pentru logodna cu baiatul, iar daca familia care a platit pentru fata s-ar fi hotarat sa isi insoare odrasla cu ea, ar mai fi platit bani multi.


"Ohoo! 250 de milioane (n.r. lei vechi), aproape 350 de milioane (n.r. lei vechi.Asa e la noi. Patru-cinci sute de milioane!".

Fortata de parinti sa devina logodnica, fetita a stat doua saptamani in casa acestor oameni din Constanta. Cumparatorii si socrii ei se jura ca au tratat-o ca pe copilul lor.

Psihologii de la Protectia Copilului sunt de alta parere: "Acest copil se considera a fi un adult, o fata maritata.
Era pusa sa cerseasca si era gresata fizic si psihic".

Din fericire, cineva care a aflat despre drama copilei a alertat politia. Acum, micuta este departe de tot chinul, intr-un centru pentru copii abuzati din Vaslui. Le-a spus celor care au salvat-o ca nu mai vrea sa se intoarca acasa, la parinti, dar vrea la scoala. Pana atunci, insa, va fi supusa unui control medical amanuntit. Ancheta in acest caz e abia la inceput.


"Politistii efectueaza cercetari sub coordonarea DIICOT pentru savarsirea infractiunii de trafic de minori". Cuvintele politistilor sunt vorbe goale pentru cel care recunoaste ca si-a vandut fiica. Dovada si faptul ca acum isi face alte calcule.

"Cum e ea, asa inaltuca, asa prezentabila, nepotica aceasta a mea, pana la un miliard. E domisoara si la noi asa se face! La domnisoare se bate pana la un miliard!".


Negocierea se face ori la mese aurite, ori la colt la strada. De fiecare data, insa, departe de ochii autoritatilor. Acesti rromi din Costesti stiu ca traditia lor se bate cap in cap cu legea si atunci evita sa stea la discutii. Altii ca ei, recunosc fatis ca si-au promis copiii pe galbeni multi.

Traficul de minori se pedepseste cu inchisoare de pana la 25 de ani, dar gratiile nu par sa mai sperie pe nimeni.

##VIDEO106143##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.