STRIGATOR LA CER! Spital de Cardiologie, INCHIS FARA MILA de autoritati VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 08 nov 2020, 22:50

Lipsa acuta a banilor a ingropat Institutul de Cardiologie din Timisoara, unul dintre cele mai importante de la noi din tara!

Fara materiale sanitare si fara medicamente, medicii, care altadata faceau si 20 de interventii chirurgicale pe zi, s-ar putea vedea nevoiti sa puna lacat pe salile de operatie. Pentru ca nu-i lasa inima, iau doar urgentele! Dar nici asa nu va mai putea merge la nesfarsit.

E strigator la cer! Institutul de Cardiologie din Timisoara a primit de curand o somatie din partea Casei de Asigurari de Sanatate, care ii avertizeaza pe medici ca este ilegal ca pacientii sa-si plateasca tratamentul, desi era singura metoda care ii ajuta sa salveze vieti.


In lipsa materialor sanitare, doctorii se simt cu mainile legate. Asa se face ca, intr-un sistem defectuos, dar care nu uita niciodata sa ia bani din buzunarul contribuabililor, noi, pacientii, avem cel mai mult de suferit. Institutul de Cardiologie din Timisoara este cel mai aglomerat spital de profil din vest. Pe langa faptul ca deserveste patru judete, pacienti din intreaga tara vin aici pentru renumele medicilor. Doar ca bolnavii trebuie sa suporte costul tratamentului din propriul buzunar.


Profesorul Marian Gaspar lucreaza de mai bine de doua decenii la Institutul de Cardiologie din Timisoara si este un pionier in domeniul chirurgiei cardiace. El este cel care a implementat, in premiera nationala, tehnici medicale de ultima generatie, si tot el este specialistul care salveaza, lunar, un numar record de vieti.

In urma cu aproape o jumatate de an, reporterii Kanal D v-au aratat noua cladire a Institutului.
Specialistii ne explicau atunci ca Ministerul Sanatatii a construit un corp sanitar ultramodern, dar ca ar fi uitat sa aloce bani pentru dotarea lui. Acum, s-ar putea vedea nevoiti sa-si agate halatele in cui. Daca nu primesc finantarea necesara din partea statului, pacientii risca sa moara pe drumuri, pentru cel mai apropiat spital de cardiologie este la Szeged, in Ungaria. E firesc atunci sa ne intrebam cine se joaca de-a Dumnezeu cu vietile noastre? Si cat va trebui sa mai platim, in propria noastra sanatate, pentru nesaparea autoritatilor?