Stroganoff

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:54

Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane


Ingrediente

400 g vrabioara de vita
1 lingura de ulei
sare si piper proaspat macinat
400 g ciuperci (pleurotus si champignon)
2 cepe rosii mari
400 g castraveciori la otet
2 legaturi patrunjel
100 ml smantana de gatit
250 g orez basmati
1 lingura de unt


Mod de preparare

Taiati vita in suvite (julienne).
Prajiti-o intr-o tigaie cu o lingura ulei foarte incins pana devine aurie, stingeti cu putina smatana de gatit si amestecati cu salata calda cu castraveti si ciuperci pe care o faceti astfel: intr-o alta tigaie incingeti putin ulei si prajiti ciupercile pana devin aurii, adaugati peste ele ceapa taiata julienne, castravetii taiati felii si patrunjelul tocat mare (este de preferat sa amestecati ceapa cu castravetii si patrunjelul dinainte ca sa se imbine gusturile, apoi le scurgeti bine cand le puneti in tigaie) si caliti timp de 2-3 minute.

Asezonati bine totul cu sare si piper si serviti cu un orez basmati pe care il faceti astfel:intr-o craticioara cu capac, puneti o cana de orez si doua cani de apa clocotita in care puneti si niste sare. Fierbeti cu capac pana cand se inmoaie orezul si cand este gata puneti o lingura de unt peste si afanati bine.

 

Taguri: