Strudel rapid cu sos de vanilie

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 22 aug 2021, 19:40

Cost estimativ: 25 lei pentru 6 persoane

 

Strudel rapid cu sos de vanilie
Cost estimativ: 25 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
O foaie foietaj
Pentru umplutura:
5 mere medii- acrisoare
Zahar dupa gust (cam 4-5 linguri)
4-5 linguri de gris
O canuta de stafide
O lingurita scortisoara
Coaja si zeama de la o lamaie
500 ml lapte
5 galbenusuri
5 linguri zahar
Extract de vanilie
Mod de preparare
Se intinde pe masa panza
de bumbac sau folie alimentara, iar peste se aseaza aluatul.
Se intinde cat de mult posibil cu sucitorul, presarand faina daca este cazul, apoi se intinde din mana avand grija sa nu rupem aluatul.
Cand foaia este de 1,5 mm grosime se aseaza compozitia de strudel si se ruleaza cu panza de bumbac sau cu folia alimentara, obtinand un rulou de strudel.
Pentru compozitia de strudel, se taie merele cuburi, se amesteca cu stafide, scortisoara, coaja si zeama de lamaie, zaharul si grisul ca sa absoarba excesul de umiditate.
Se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 20-30 minute pana se aureste perfect.
Se serveste cu inghetata si sos de vanilie.
Sos de vanilie
Se fierbe laptele la foc mic impreuna cu vanilia, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc.
Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana se albesc si incep sa se ingroase.
Se pun pe foc intr-o craticioara si se adauga, treptat, folosind un tel, laptele cu vanilia.
Se fierbe un minut avand grija sa nu se branzeasca si se da la rece.

Ingrediente

O foaie foietaj 

Pentru umplutura:
5 mere medii, acrisoare
Zahar dupa gust (cam 4-5 linguri)
4-5 linguri de gris
O canuta de stafide
O lingurita scortisoara
Coaja si zeama de la o lamaie
500 ml lapte
5 galbenusuri
5 linguri zahar
Extract de vanilie


Mod de preparare

Se intinde pe masa panza de bumbac sau folie alimentara, iar

peste se aseaza aluatul.Se intinde cat de mult posibil cu sucitorul, presarand faina daca este cazul, apoi se intinde din mana avand grija sa nu rupem aluatul. Cand foaia este de 1,5 mm grosime se aseaza compozitia de strudel si se ruleaza cu panza de bumbac sau cu folia alimentara, obtinand un rulou de strudel.Pentru compozitia de strudel, se taie merele cuburi, se amesteca cu stafide, scortisoara, coaja si zeama de lamaie, zaharul si grisul ca sa absoarba excesul de umiditate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 20-30 minute pana se aureste perfect.Se serveste cu inghetata si sos de vanilie.


Sos de vanilieSe fierbe laptele la foc mic impreuna cu vanilia, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc.Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana se albesc si incep sa se ingroase. Se pun pe foc intr-o craticioara si se adauga, treptat, folosind un tel, laptele cu vanilia. Se fierbe un minut avand grija sa nu se branzeasca si se da la rece.