Studentii au facut noapte alba! Nu au invatat pentru examenele din sesiune, ci au protestat intr-un mod inedit

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:12

S-au inarmat cu plapumi, saltele, saci de dormit si au ramas in amfiteatrele universitatilor.

Tinerii au protestat pentru ca vocea lor sa conteze in alegerea rectorilor si sa aiba conditii mai bune de studiu. Raspunsul ministrului Educatiei i-a ambitionat si mai mult.

Studentii de la Universitatea de Vest din Timisoara au incercat sa se odihneasca pe saltelele aduse din camin sau in saci de dormit, asezati direct in amfiteatru. Este a treia noapte pe care cei 50 de tineri o petrec in facultate, nemultumiti  de subfinantarea invatamantul superior.

Spera ca, poate asa, reusesc sa convinga pe cineva.

Nu reusesc sa doarma in aceste conditii, dar nu le pare rau. Scandeaza lozinci si canta in cor pana spre dimineata. Studentilor din vestul tarii li s-au alaturat si cei din Galati. Ca sa fie siguri ca nu vor fi dati afara, tinerii s-au incuiat pe dinauntru. Protestul inedit incepe sa se raspandeasca.

Care e raspunsul Ministerului Educatiei? „Nu este suficienta o simpla schimbare care sa precizeze acest raport de 25%, ci este necesara o schimbare a principiului pe baza caruia s-a construit legea”, au

comunicat oficialii. Cu alte cuvinte, nici vorba ca aceasta revendicare sa fie solutionata.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Studentii din intreaga tara sunt hotarati sa mearga mai departe.

Nu exclud boicotarea sesiunii. In plus, tinerii spun ca o parte ar putea intra chiar si in greva foamei.

##VIDEO137645##