STUDIU. Ce se intampla daca bei ZILNIC 500ml de suc de portocale

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 25 aug 2021, 16:40

Consumul zilnic de suc de portocale poate imbunatati activitatea creierului, sustin cercetatorii.

In mai putin de doua luni, subiectii unui studiu au aratat o imbunatatire semnificativa a memoriei, vorbirii si a timpului de reactie. Oamenii de stiinta sunt de parere ca rezultatele se datoreaza substantelor numite flavonoizi, care se regasesc in cantitati mai mari in portocale.
37 de voluntari au baut 500ml de suc de portocale, zilnic, timp de opt saptamani. Participanii, cu varste cuprinse intre 60 si 81 de ani, au demonstrat imbunatatiri semnificative ale functiilor cerebrale.
Memoria, timpii de reactie si fluenta verbala au fost masurate la inceputul si la finalul studiului si s-a observat o crestere de 8% a performantelor.
Oamenii de stiinta nu stiu exact cum actioneaza flavonoizii, dar banuiesc ca imbunatatesc fluxul sangvin, protejeaza neuronii si cresc eficienta transmiterii semnalelor prin acestia.
"Modificari mici in dieta, prin introducerea de fructe si legume bogate in flavonoizi, au un efect major asupra sanatatii creierului", a declarat dr.
Daniel Lamport, autorul studiului.
Totusi, consumul de 500 ml de suc de portocale, zilnic, are si consecinte negative. Medicii atrag atentia ca sucul contine zahar si este bogat in calorii. Ei recomanda ca sucul sa fie baut in timpul meselor.

In mai putin de doua luni, subiectii unui studiu au aratat o imbunatatire semnificativa a memoriei, vorbirii si a timpului de reactie. Oamenii de stiinta sunt de parere ca rezultatele se datoreaza substantelor numite flavonoizi care se regasesc in cantitati mai mari in portocale.

37 de voluntari au baut 500ml de suc de portocale, zilnic, timp de opt saptamani. Participanii, cu varste cuprinse intre 60 si 81 de ani, au demonstrat imbunatatiri semnificative ale functiilor cerebrale. Memoria, timpii de reactie si fluenta verbala au fost masurate la inceputul si la finalul studiului si s-a observat o crestere de 8% a performantelor.

Oamenii de stiinta nu stiu exact cum actioneaza flavonoizii, dar banuiesc ca imbunatatesc fluxul sangvin, protejeaza neuronii si cresc eficienta transmiterii semnalelor prin acestia.

"Modificari mici in dieta, prin introducerea de fructe si legume bogate in flavonoizi, au un efect major asupra sanatatii creierului", a declarat dr. Daniel Lamport, autorul studiului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Totusi, consumul de 500 ml de suc de portocale, zilnic, are si consecinte negative.

Medicii atrag atentia ca sucul contine zahar si este bogat in calorii. Ei recomanda ca sucul sa fie baut in timpul meselor.