Studiu Eurostat: Peste 50% dintre români nu își permit să meargă în vacanță! Suntem pe ultimul loc în Europa

Autor: Diana Ghita

Românii sunt cei care pleacă cel mai puțin în vacanță, conform Eurostat

Sursa: Pexels.com

Conform unui studiu recent publicat de Eurostat, mulți europeni nu își pot permite luxul unei vacanțe de o săptămână, iar discrepanțele dintre statele membre ale Uniunii Europene sunt izbitoare.

În fruntea listei Eurostat se află România, unde 59,5% din populație nu are posibilitatea financiară de a pleca într-o vacanță de o săptămână. Aceasta este urmată îndeaproape de Bulgaria (44,2%) și Ungaria (43,3%). În contrast, doar o mică parte din populația Luxemburgului (10,6%), Suediei (11,2%) și Țărilor de Jos (12,6%) se află în această situație dificilă.

Românii sunt pe ultimul loc în Europa, în ceea ce privește mersul în vacanță

Diferențele regionale subliniază un decalaj semnificativ în ceea ce privește nivelul de trai și posibilitățile financiare ale cetățenilor din diferite părți ale Europei. În timp ce pentru mulți europeni din vestul continentului, vacanța anuală este un drept câștigat, pentru cei din est, aceasta rămâne adesea un lux inaccesibil, după cum reiese din statisticile Eurostat.

Aceste date au generat, însă, o serie de reacții din partea internauților, mulți dintre aceștia s-au arătat sceptici față de acuratețea studiului publicat pe Instagram de Europe Magazine. Unii au subliniat că mulți români preferă să își petreacă vacanțele în

țară, datorită frumuseții locurilor și a costurilor mai accesibile: „Românii, grecii, bulgarii nu călătoresc, de fapt în străinătate pentru că țările lor sunt frumoase și oferă o mulțime de locații pentru a pleca în vacanță, ca să nu fie nevoiți să plece în străinătate. Să nu analizăm acest grafic ca fiind "a permite", ci mai degrabă "a prefera"”.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Citește și: Vacanța de vară se prelungește pentru acești elevi! Zona în care școala începe în luna octombrie, din cauza caniculei

Internauții au avut reacții diverse când au văzut studiul Eurostat

De asemenea, alți comentatori au adus în discuție gradul de imprecizie al indexului folosit de Eurostat. Aceștia consideră că graficul nu reflectă întocmai realitatea. „Acest index este extrem de inexact ”.

În secțiunea de comentarii a postării făcute de Europe Magazine s-a menționat, de asemenea, că litoralul și stațiunile montane din România sunt pline pe parcursul verii, ceea ce ar indica faptul că mulți români își permit, totuși, o vacanță, chiar dacă nu este în afara țării.

Citește și: Romania, campioana la VIOLENTA si CRIMINALITATE. Date Eurostat care arata adevarul

„Românii merg toată vara în vacanță. Marea noastră este plină din iunie până în septembrie. Din nou la munte, plin. Plus cei 34% care au concediu anul acesta în afara țării noastre. Trenurile sunt pline cu tineri care călătoresc gratuit la mare toată vara. Sunt trenuri de la o oră la alta. Autostrada spre mare blocată de cei care merg în vacanță. Ați întrebat bătrânii care locuiesc în zonele rurale?”, a

fost un alt comentariu.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Europe Magazine (@europe.magazine)