STUDIU: Persoanele frumoase trăiesc mai mult! Cercetătorii au descoperit o legătură surprinzătoare între atractivitatea fizică și durata de viață

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 04 sep 2024, 16:27

Este adevărat! Cercetătorii au confirmat faptul că persoanele frumoase trăiesc mai mult decât cele considerate mai puțin frumoase.

Studiul care confirmă faptul că persoanele frumoase au o durată de viață mai lungă a fost publicat în Social Science and Medicine și dezvăluie o legătură surprinzătoare între atractivitatea fizică și durata de viață.

Citește și: Studiu Eurostat: Peste 50% dintre români nu își permit să meargă în vacanță! Suntem pe ultimul loc în Europa

Care este legătura dintre atractivitatea fizică și longevitatea unei persoane

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona și Universitatea Texas din Austin a scos la iveală o corelație între atractivitatea fizică și speranța de viață. Conform cercetării, persoanele considerate neatractive au o durată de viață semnificativ mai scurtă decât cele considerate frumoase.

„Se cunosc puține lucruri despre asocierea dintre atractivitatea facială și longevitate",

scriu autorii studiului, potrivit DailyMail.  

Concret, bărbații neatractivi trăiesc în medie cu aproape un an mai puțin decât cei apreciați ca fiind frumoși, iar femeile neatractive mor cu doi ani mai devreme decât cele mai atractive.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Studiul, publicat în Social Science and Medicine, a analizat datele a peste 8.300 de elevi din Wisconsin, urmăriți pe o perioadă de aproximativ 65 de ani, din 1957 până în 2022. Cercetătorii au evaluat atractivitatea fizică a participanților folosind fotografii și au împărțit subiecții în șase categorii, de la cel mai atractiv la cel mai puțin atractiv.

Citește și: Secretele Longevitatii: Cum Trăiesc Oamenii 100 de Ani?

Rezultatele au arătat că persoanele situate în ultimele două categorii de atractivitate au avut cu 16,8% mai multe șanse să moară comparativ cu cei din categoriile intermediare.

Deși nu s-au observat diferențe semnificative de longevitate între persoanele foarte atrăgătoare și cele din categoria medie, studiul sugerează că atractivitatea fizică poate reflecta starea generală de sănătate și statutul social.

„Dar atractivitatea poate transmite sănătatea de bază și structurează sistematic procesele critice de stratificare socială.

În general, am constatat că cei a căror atractivitate facială a fost evaluată în sextilul cel mai puțin atractiv au avut un risc mai mare de mortalitate pe tot parcursul vieții, comparativ cu cei evaluați ca fiind medii sau mari”, mai arată autorii studiului.