SUA acuză oficial Rusia de crime împotriva umanității în Ucraina!

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 19 nov 2023, 00:25

Vicepreședintele a declarat la Conferința de Securitate de la Munchen că SUA îi va trage la răspundere pe rușii vinovați și pe "superiorii lor"!

Sursa: PixaBay

Vicepreședintele a declarat la Conferința de Securitate de la Munchen că SUA îi va trage la răspundere pe rușii vinovați și pe "superiorii lor"!

Vicepreședintele a declarat la Conferința de Securitate de la Munchen că SUA îi va trage la răspundere pe rușii vinovați și pe "superiorii lor". Statele Unite au stabilit că Rusia comite crime împotriva umanității în Ucraina, a anunțat sâmbătă vicepreședintele Kamala Harris, cea mai recentă salvă în efortul Occidentului de a trage Moscova la răspundere pentru atrocitățile comise în timpul războiului. Într-un discurs de marcă la Conferința de Securitate de la Munchen, Harris a detaliat că Rusia este responsabilă pentru un "atac generalizat și sistematic" împotriva populației civile din Ucraina, citând dovezi de crime în stil de execuție, violuri, tortură și

deportări forțate- uneori comise împotriva copiilor. Prin urmare, Rusia nu a comis doar crime de război, așa cum a concluzionat oficial administrația în martie, ci și acte ilegale împotriva necombatanților.

Rusia si crime impotriva civililor

"Acțiunile lor sunt un atac asupra valorilor noastre comune, un atac asupra umanității noastre comune", a declarat vicepreședintele, făcând referire la imaginile cu cadavrele care zac pe străzile din București și la agresarea sexuală a unei fetițe de patru ani de către un soldat rus.

"Barbarice și inumane".
Harris a declarat apoi: "Statele Unite au stabilit în mod oficial că Rusia a comis crime împotriva umanității".
Administrația Biden va continua să asiste Ucraina în ancheta sa privind aceste presupuse crime, a spus ea, promițând că autorii și "superiorii lor" vor fi "trași la răspundere".
Ea a adăugat: "Să fim cu toții de acord: în numele tuturor victimelor, atât cunoscute, cât și necunoscute: trebuie să se facă dreptate."

Declarația se numără printre cele mai energice de până acum din partea unei puteri occidentale, în timp ce aliații se luptă cu modul în care să îi pedepsească pe rușii responsabili de încălcări. Și escaladează latura judiciară a sprijinului american pentru Ucraina, care a afirmat de mult timp că Rusia este vinovată de aceste crime și că președintele rus Vladimir Putin este responsabil în ultimă instanță.
Harris nu l-a citat nominal pe Putin, dar implicația clară este că invazia pe care a lansat-o în urmă cu aproape un an este motivul pentru care civilii ucraineni sunt acum victimele acestor
încălcări ale dreptului internațional.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Curtea Penala Internationala

Deși "crimele împotriva umanității" nu sunt codificate în mod oficial într-un tratat internațional, ele sunt totuși judecate în cadrul Curții Penale Internaționale și al altor organisme globale. Determinarea administrației Biden înseamnă că SUA consideră că acțiunile Rusiei au respectat un standard mai larg decât crimele de război, dar nu o încălcare atât de specifică precum genocidul.


"Spre deosebire de genocid, crimele împotriva umanității nu trebuie să vizeze un grup specific", potrivit Națiunilor Unite. "În schimb, victima atacului poate fi orice populație civilă, indiferent de afilierea sau identitatea sa. O altă distincție importantă este că, în cazul crimelor împotriva umanității, nu este necesar să se dovedească existența unei intenții specifice generale."
Cu toate acestea, unii ar dori ca administrația Biden să meargă mai departe. Revenind în Statele Unite, ambii senatori din Virginia de Vest, democratul Joe Manchin și republicanul Shelley Moore Capito, au introdus o rezoluție pentru a recunoaște războiul Rusiei împotriva Ucrainei ca fiind un
genocid.
Alții, precum Tom Malinowski, fost membru al Congresului și înalt funcționar pentru drepturile omului la Departamentul de Stat, consideră că "aceste dezbateri despre cum să numim atrocitățile Rusiei sunt mai puțin importante decât să oferim Ucrainei mijloacele de a le opri".
"Dar da, nu există nicio îndoială că Rusia comite crime împotriva umanității", a continuat el, "și avem dreptate să spunem acest lucru".
Vineri, la scurt timp după ce președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a vorbit prin intermediul unei înregistrări video cu adunarea de oficiali și experți de aici, Andriy Yermak, șeful biroului prezidențial al Ucrainei, a declarat că țara sa nu se va simți în siguranță până când conducerea Rusiei nu va fi pedepsită.
"Cea mai rapidă și mai ușoară cale de a construi securitatea Ucrainei și a întregii lumi este crearea unui tribunal special care să judece conducerea rusă pentru crima de agresiune. Europa și întreaga lume civilizată înțeleg de ce este necesar", a declarat el la deschiderea expoziției "Ucraina ești tu". În noiembrie anul trecut, organizația pentru drepturile omului Amnesty International a declarat că Rusia comite "probabil" crime împotriva umanității, citând cazuri de transferuri forțate și deportări de persoane din Ucraina.

Citește și: "Putin a eșuat" declara vicepreședintele american! Afla ce anume a zis

Citește și: Conferința de securitate de la München- Lumea se schimba radical!

Citește și: Diplomați americani și chinezi de top discuta despre balon?