SUA avertizează: China va suporta consecinţe dacă va ajuta Rusia

Autor: Marina Ionescu

SUA avertizează: China va suporta consecinţe dacă va ajuta Rusia

Sursa: Facebook

Statele Unite au avertizat China că va suporta consecinţe dacă va ajuta Rusia să evite sancţiunile internaţionale care i-au fost impuse în urma invadării Ucrainei, transmite CNN.

Statele Unite au transmis aliaților săi din NATO și altor câteva țări din Asia, luni, 14 martie, că Beijingul și-a manifestat disponibilitatea de a oferi Rusiei ajutor militar și economic, la cererea Moscovei pentru a sprijini războiul din Ucraina, scrie  Reuters.

Citeste si: Secretarul general al ONU, despre consecinţele războiului din Ucraina: "Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita un uragan al foametei"

China va suporta consecinţe dacă va ajuta Rusia

Oficialii guvernelor SUA şi Chinei s-au reunit luni la Roma pentru a discuta, printre altele, despre războiului din Ucraina, precizând în acest sens importanţa menţinerii „deschise a liniilor de comunicare” între cele două puteri.

În acest context, Statele Unite au atenționat China că vor exista „consecinţe” dacă va oferi ajutor Rusiei în războiul împotriva Ucrainei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 20 de război. Bombardamente în Harkov, Kiev și Sumî! Zelenski prelungește legea marțială cu alte 30 de zile! Peste 2.500 de morți în Mariupol!

Informaţia a venit în momentul în care consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, s-a întâlnit cu principalul diplomat al Chinei, Yang Jiechi, pentru discuţii la Roma.  

”Domnul Sullivan a ridicat o serie de probleme în relaţiile SUA-China, cu discuţii substanţiale despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Au subliniat, de asemenea, importanţa menţinerii unor linii deschise de comunicare între Statele Unite şi China”, se arată într-o relatare a întâlnirii.

 

Într-un interviu acordat anterior CNN, Sullivan a spus că SUA ”i-au comunicat direct, în privat, Beijingului că vor exista consecinţe în cazul eforturile de evitare a sancţiunilor aplicate pe scară largă sau pentru sprijinirea Rusiei pentru a le respinge. Nu vom permite ca acest lucru să meargă mai departe şi să permitem să existe un colac de salvare pentru Rusia din aceste sancţiuni economice din orice ţară, oriunde în lume”, a spus Sullivan.

În acelaşi timp, SUA au precizat totodată că Beijingul „poate face mai mult decât orice altă ţară” pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina, informează EFE.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.