SUA condamnă atacul lui Vladimir Putin asupra Ucrainei: „Războiul va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești. SUA și Aliații vor răspunde decisiv”

Autor: Loredana Dobre
Actualizat: 24 nov 2022, 00:35

SUA au reacționat după atacul Rusiei împotriva Ucrainei!

Joe Biden transmite joi dimineața, prin intermediul unui comunicat, că SUA condamnă acțiunile împotriva Ucrainei și avertizează că Statele Unite și Aliații vor reacționa decisiv.

SUA pregătește noi sancțiuni după atacul Rusiei împotriva Ucrainei

La o jumătate de oră după primele  atacuri împotriva Ucrainei, de joi dimineața, Casa Albă a transmis un comunicat al luiJoe Biden, prin care transmite că va anunța noi sancțiuni pentru Rusia.

Președintele american susține că singurul vinovat pentru vărsarea de sânge este Vladimir Putin și i se va răspunde pe măsură.

Citeste si: A început războiul în Ucraina! Vladimir Putin atacă Ucraina cu toate forțele: Explozii în mai multe orașe, inclusiv în Kiev

„Rugăciunile lumii întregi sunt alături de poporul Ucrainei în această seară, deoarece suferă un atac neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse.

Președintele Putin a ales un război premeditat care va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești și suferință umană. Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce acest atac, iar Statele Unite și Aliații și partenerii săi vor răspunde într-un mod unit și decisiv. Lumea va trage Rusia la răspundere.

Voi monitoriza situația de la Casa Albă în această seară și voi continua să primesc actualizări regulate de la echipa mea de securitate națională.

Mâine, mă voi întâlni cu omologii mei G7, dimineața și apoi mă voi adresa poporului american pentru a anunța consecințele ulterioare pe care Statele Unite și aliații și partenerii noștri le vor impune Rusiei pentru acest act inutil de agresiune împotriva Ucrainei și a păcii și securității globale. De asemenea, ne vom coordona cu aliații noștri NATO pentru a asigura un răspuns puternic, unit, care descurajează orice agresiune împotriva Alianței.
În această seară, Jill și cu mine ne rugăm pentru oamenii curajoși și mândri din Ucraina”,
transmite Joe Biden.

Citeste si: Rusia începe să atace Ucraina! Mai multe regiuni au fost bombardate. Ce au de spus președinții Joe Biden și Vladimir Putin

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Peședintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineața, într-un interviu televizat, startul unei operațiuni militare pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei. La scurt timp, mai multe explozii au avut loc în Donbass și în Harkov, inclusiv în Kiev, însă nu în oraș. În acest moment sunt bombardate cu rachete Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și aeroportul din Kiev. 

 

Deși SUA pregătesc sancțiuni dure pentru Rusia, după ce Vladimir Putin a dat ordin armatei ruse să invadeze Ucraina, președintele Joe Biden nu va trimite trupe americane care să lupte împotriva Rusiei, a spus joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

„Nu vom fi implicați într-un război cu Rusia și nici nu vom trimite soldați în Ucraina ca să ne luptăm cu Rusia.  Nu știu de câte ori trebuie să vă mai spun: nu există nicio posibilitate ca președintele să trimită soldați americani în Ucraina care să lupte cu Rusia”, a declarat Jen Psaki.

 

SURSE:  reuters.com