SUA vrea să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei după ce Vladimir Putin a trimis trupe militare rusești în două zone separatiste din Ucraina

Autor: Lavinia Medrea

SUA vrea să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei după ce Vladimir Putin a trimis trupe militare rusești în două zone separatiste din Ucraina

Sursa: PixaBay

SUA a transmis că va impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, ca reacție la ordinul președintelui rus, Vladimir Putin, de a trimite trupe militare ruse în zonele separatiste din Ucraina.

„Plănuim să anunţăm marţi noi sancţiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la deciziile şi acţiunile Moscovei de luni. Ne coordonăm cu aliaţii şi partenerii noştri pentru acest anunţ”, a precizat luni un purtător de cuvânt al Casei Albe.

SUA impune noi sancțiuni împotriva Rusiei ca reacție împotriva deciziei lui Vladimir Putin

Ca răspuns la acțiunile lui Vladimir Putin, preşedintele Joe Biden a emis un ordin executiv care interzice orice investiţie, schimb comercial sau finanţare de către americani către, dinspre sau în interiorul regiunilor pro-ruse

Doneţk şi Lugansk din Ucraina.

„Vom urmări foarte îndeaproape ce fac în orele şi zilele următoare. Iar răspunsul nostru va corespunde acţiunilor lor”, a spus Joe Biden, precizând că forţele ruse operează în secret în Donbas de opt ani.

Washington va da în continuare dovadă de diplomație „atât timp cât tancurile ruseşti nu vor fi în mişcare”, a declarat un oficial, care și-a dorit să rămână anonim.

Citeste si: SUA anunță sancțiuni pentru Rusia după ce Putin a recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk! Ce a decis Joe Biden

În același timp, Uniunea Europeană a declarat că vor fi pedepsiți „cei care sunt implicaţi” în hotărârea lui Vladimir Putin de a recunoaşte independenţa acestor teritorii ucrainene.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Anunţul lui Vladimir Putin a fost făcut când occidentalii atenționau o invazie inevitabilă a Ucrainei, la frontierele căreia, conform Washingtonului, peste 150.000 de militari ruşi sunt prezenți de săptămâni întregi.

Citeste si: România, în pericol?! Ce plan ar avea Putin dacă invadează Ucraina! Țările care ar urma!

Casa Albă a precizat că sancţiunile anunţate luni sunt „distincte” şi „se vor adăuga” măsurilor economice „rapide şi severe” pregătite de Washington şi aliaţii săi în cazul în care va avea loc o invazie.

Sancțiunile respective ar face din Moscova un „paria pentru comunitatea internaţională”, a transmis un înalt responsabil al executivului american.

Rusia ar fi „izolată de pieţele financiare globale şi lipsită de cele mai sofisticate aporturi tehnologice”, a mai spus acesta.

Washington a declarat de mai multe ori că gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania pe mare, nu va funcționa dacă Moscova va ataca Ucraina.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.