UPDATE: SUBIECTE BAC 2021 limba maternă, sesiunea de toamnă. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai rezolvat corect cerințele

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 19 aug 2021, 15:23
Subiectele de BAC 2021 la limba maternă, sesiunea de toamnă, vor fi publicate după ora 15:00
Sursa: canva.com

SUBIECTE BAC 2021 limba maternă, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au primit elevii care aparțin minorităților naționale și care este baremul de rezolvare?

SUBIECTE BAC 2021 limba maternă, sesiunea de toamnă. Dacă pentru restul elevilor emoțiile s-au încheiat, absolvenții de clasa a XII-a care aparțin minorităților naționale mai au de susținut o probă scrisă, mai exact cea la limba maternă. Ce subiecte au picat în sesiunea august-septembrie 2021 a examenului de BAC și cum se rezolvau corect cerințele, conform baremului postat pe edu.ro?

UPDATE: Au fost afișate subiectele și baremele de corectare la limba maternă.

Vezi AICI cum arată subiectele și care este rezolvarea corectă a acestora, conform baremului oficial.

SUBIECTE BAC 2021 limba maternă, sesiunea de toamnă. Ce au avut de rezolvat elevii care aparțin minorităților naționale?

SUBIECTE BAC 2021 limba maternă, sesiunea de toamnă. Proba scrisă la limba maternă încheie cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an. Această probă este susținută doar de elevii care aparțin minorităților naționale, ceea ce înseamnă că subiectele vor fi formulate în limbile maghiară, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană, italiană, germană și croată.

Subiectele de BAC 2021 la limba maternă vor fi făcute publice pe site-ul Ministerului Educației, EDU.RO, după examen, mai exact în jurul orei 15:00, atunci când vor fi publicate și baremele de corectare. Subiectele la limba maternă vor fi publicate și pe kanald.ro.

SUBIECTE BAC 2021 limba maternă, sesiunea de toamnă. Proba scrisă la limba maternă are loc pe 19 august 2021.

Elevii trebuie să fie prezenți în sala de examen până la ora 8:30, iar la ora 09:00 vor începe examenul. Acesta va dura 3 ore, timp care va începe să se scurgă doar după ce fiecare candidat va intra în posesia foilor cu subiecte de examen. 

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Elevii care aparțin minorităților naționale și susțin proba scrisă la limba maternă trebuie să respecte toate regulile după care se desfășoară examenul.

Mai exact, candidații nu au voie să folosească materiale ajutătoare în elaborarea lucrărilor și nici să comunice cu persoanele aflate în exterior sau cu alți candidați. Cei care vor fi prinși făcând acest lucru vor fi eliminați din sala de examen și nu vor mai avea dreptul să susțină examenul de BAC  timp de 2 sesiuni.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: SUBIECTE BAC 2021 filosofie, sesiunea de toamnă. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect problemele

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Când vor fi afișate rezultatele examenului de Bacalaureat?

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Ultima probă a examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie are loc pe 19 august, iar primele rezultate vor fi afișate pe 31 august 2021.

Aceste rezultate pot fi contestate de elevii care consideră că meritau o notă mai mare la examen, cererile pentru contestații putând să fie depuse pe 31 august 2021, în intervalul orar 12-18. 

Contestațiile vor fi rezolvate până pe 3 septembrie 2021, atunci când vor fi afișate rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021. 

Citeste si: SUBIECTE BAC 2021 biologie, sesiunea de toamnă. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile