UPDATE Au fost publicate oficial subiectele la Bac 2024, profilul uman pentru Geografie, Filosofie, Logică, Sociologie, Economie și Psihologie

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 04 iul 2024, 15:07
Subiecte Bac 2024, profil uman Foto(8)

Subiecte Bac 2024, profil uman

Sursa: subiecte.edu.ro

Elevii ce termină clasa a XII-a susțin la data de 4 iulie 2024 proba la alegere a profilului și specializării. 

A treia probă a examenului de Bacalaureat este susținută la data de 4 iulie 2024, cu proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Elevii ce au studiat la un profil uman au putut alege între una dintre următoarele materii: Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Sociologie, Economie și Psihologie, în timp ce elevii ce au studiat în anii de liceu la un profil real au putut alege dintre Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică.

Subiectele vor fi publicate oficial după ora 15:00 pe subiecte.edu.ro.

Iată care sunt subiectele pentru proba la alegere a profilului și specializării

Au fost publicate oficial subiecte la Bac 2024, profilul uman pentru Geografie, Filosofie, Logică, Sociologie, Economie și Psihologie. Acestea au fost publicate la data de 4 iulie 2024, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, în format PDF.

e-d-sociologie-2024-var-04-lro.pdf

e-d-geografie-2024-var-04-lge.pdf

e-d-psihologie-2024-var-04-lro.pdf

e-d-logica-2024-var-04-lro.pdf

e-d-economie-2024-var-04-lro.pdf

Au apărut subiectele la Geografie și Logică

Au fost publicate subiectele la Geografie și Logică, pe care elevii clasei a XII-a au fost nevoiți să le rezolve, potrivit stirileprotv.ro.

Logică

Geografie

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Elevii ce termină clasa a XII-a susțin astăzi proba a alegere a profilului și specializării, iar cei ce au urmat profilul umanist și au ales să dea a treia probă la Geografie au fost trei subiecte. Primul subiect este bazat pe harta Europei, cerințele fiind variante, fiind nevoiți să identifice anumite state marcate cu litere pe hartă, orașe marcate cu numere pe hartă, dar și diferențierea climei dintre anumite state.

La subiectul cu numărul 2, harta României a fost cea analizată de elevi, fiind nevoiți să identifice anumite orașe sau râuri, dar și să diferențieze două unități de relief. La ultimul subiect, cel cu numărul 3, elevii au avut de analizat o reprezentare grafică, de calculat anumite valori și de formulat răspunsuri libere, potrivit antena3.ro.

Proba trei a examenului de Bacalaureat este susținută azi

Pentru mulți elevi ce au terminat clasa a XII-a, proba cu numărul trei, mai exact proba scrisă la care elevul poate opta, în conformitate cu filiera, profilul și specializarea, este ultima din cadrul examenului de Bacalaureat al anului 2024. Elevii ce au urmat un profil umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția profilului militar, au avut de ales dintre Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Sociologie, Economie și Psihologie.

Subiectele pe care elevii le vor rezolva la data de 4 iulie 2024 vor fi afișate în format PDF, după ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, dar și în acest articol, pe site-ul kanald.ro.

La data de 1 iulie 2024, elevii ce au terminat clasa a XII-a au susținut proba scrisă a examenului la Limba și literatura română, atât elevii ce au urmat un profil real, cât și cei ce au urmat un profil umanist. La data de 2 iulie 2024 a fost susținută proba cu numărul doi a examenului de Bacalaureat, la Matematică pentru elevii de la profilul real și la Istorie pentru elevii ce au urmat profilul uman. Deși pentru mulți elevi la data de 4 iulie are loc ultima probă a examenului de Bacalaureat, mai există și excepții, pentru elevii ce au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale. Astfel, la data de 5 iulie 2024 se va finaliza oficial examenul de Bacalaureat pentru elevii ce vor susține care aparțin unei minorități etnice.

Calendar Bac pentru anul 2024

  • 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

Citește și: UPDATE Acesta este baremul pentru proba scrisă la matematică profil tehnologic Bacalaureat 2024

  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
  • 9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.