Subiecte COMPER Matematică 2024: Când vor primi elevii subiectele și cum le poți vedea online?

Author: Cristina Mocanu

Elevii claselor pregătitoare și I-VIII pot participa la concursul COMPER 2024.

Sursa: pexels.com

Când urmează să primească elevii subiectele la matematică pentru COMPER 2024?

An de an, elevii claselor pregătitoare și I-VIII se bucură de o provocare matematică captivantă participând la renumitul concurs Comper. Această competiție reprezintă farul excelenței în cunoștințele matematice, servind nu doar drept test al aptitudinilor elevilor, ci și ca motor al spiritului competitiv și al pasiunii pentru matematică.

Care este obiectivul concursului COMPER?

Organizat de Societatea Culturală Comper, o asociație non-guvernamentală românească, concursul Comper are ca obiectiv stimularea interesului și pasiunii pentru învățare, promovând în același timp excelența și creativitatea în educație.

Acest eveniment educațional acoperă o plajă variată de discipline, inclusiv matematică, limba română, științe, istorie, geografie și informatică. Întrebările elaborate cu grijă sunt concepute pentru a testa cunoștințele și pentru a încuraja dezvoltarea abilităților analitice și critice ale elevilor.

Participarea la concurs este voluntară, oferind elevilor o șansă de a se implica și a-și perfecționa abilitățile într-un context competitiv. Această inițiativă susține promovarea educației de calitate și oferă elevilor o platformă pentru a-și evidenția aptitudinile în diverse domenii.

Citește și: Subiecte Comper Română 2024: Când se vor anunța subiectele?

Detaliile privind concursul Comper pot suferi modificări, motiv pentru care se recomandă verificarea informațiilor actuale legate de eveniment.

Ediția 2023-2024 a Concursului Comper de Matematică: Ce aduce nou?

În cadrul ediției actuale a Concursului Școlar Național de Competență și Performanță Comper, elevii din clasele pregătitoare și I-VIII au ocazia de a-și testa cunoștințele și abilitățile în matematică.

Organizat de Fundația pentru Științe și Arte în parteneriat cu Ministerul Educației și susținut de Societatea de Științe Matematice din România (SSMR), Uniunea Scriitorilor din România (USR) și Editura Rocart, concursul reprezintă un eveniment educațional de prestigiu.

Care este mai exact calendarul Comper 2024

Etapa 1 (materia predată la modulul 1 și 2):

- Română: 12 ianuarie 2024

- Matematică: 19 ianuarie 2024

Etapa 2 (materia predată la modulul 3 și 4):

- Română: 22 aprilie 2024

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

- Matematică: 25 aprilie 2024

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2024: Calendarul examenelor și sfaturi pentru elevi i

Etapa Națională (materia predată la modulele 1-5):

- Română: 30 mai 2024

- Matematică: 4 iunie 2024

Când se fac înscrierile și care sunt regulile concursului?

Concursul, desfășurat cu participare fizică, este destinat elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din țară, atât din mediul urban, cât și rural. De asemenea, este accesibil și elevilor din alte țări unde predarea se face în limba română.

Profesorii au și ei o secțiune dedicată în cadrul concursului.

Înscrierile se realizează online, pe site-ul oficial al Comper, începând cu 1 decembrie a fiecărui an școlar. Este esențial să actualizați listele de elevi la începutul fiecărui an școlar. Participarea este gratuită, fără taxe de înscriere sau participare pentru elevi și cadre didactice.

Participarea la Concursul Comper se desfășoară sub semnul fair play-ului, sugerându-se desemnarea unui supraveghetor neutru de către directorii unităților școlare și comitetele de părinți pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului.

Conținutul concursului acoperă materiile predării la modulele corespunzătoare, subiectele fiind elaborate de cadre didactice cu experiență recunoscută. Etapele I și II conțin subiecte standard, iar la Etapa Națională, elevii se confruntă și cu întrebări de excelență, specific olimpiadelor școlare.

Când se vor anunța subiectele la matematică și unde pot fi vizualizate online?

Subiectele pentru matematică sunt publicate pe site-ul oficial în seara dinaintea concursului, iar mentorii (cadrele didactice implicate în organizare) au responsabilitatea de a le comunica elevilor la ora prestabilită.

De menționat este faptul că, pentru clasa pregătitoare, această evaluare se va putea realiza conform standardelor de programă specifice acestei clase, iar pentru clasele I-VIII, punctajul maxim este de 100 de puncte. Evaluarea se face conform baremului de corectare, iar performanțele concurenților sunt publicate pe site și comunicate elevilor prin intermediul profesorilor mentori.

Elevii care vor participa la COMPER 2024 nu au doar o șansă de a-și demonstra competențele în matematică, ci îi va ajuta să își promoveze excelența în educație. Prin organizare riguroasă și sprijinul instituțiilor de prestigiu, Comper reprezintă un cadru propice pentru dezvoltarea abilităților matematice ale elevilor din ciclul primar și gimnazial.

Pentru mai multe informații puteți consulta site-ului oficial al concursului, dar și să mențineți legătura cu profesorii.

De asemenea, atât elevii cât și profesorii sunt încurajați să participe activ și să valorifice oportunitățile oferite de acest către concursul COMPER.