Subiecte Comper Română 2024: Când se vor anunța subiectele?

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 ian 2024, 14:06

Elevii trebuie să se pregătească pentru prima etapă a concursului Comper la Limba și Literatura Română

Sursa: Unsplash

Concursul Comper are loc anual, fiind un mod în care elevii își pot testa cunoștințele la matematică și limba și literatura română.

La concursul Comper la Limba și Literatura Română pot participa elevii claselor pregătitoare și I-VIII, ce vor să își testeze cunoștințele și să își demonstreze numeroasele noțiuni pe care le au în acest domeniu. Iată care este data la care vor fi anunțate subiectele, dar și care este perioada de înscriere a participanților, alături de alte informații utile pentru elevii ce participă la Comper Română.

Când încep înscrierile la Comper Română 2024

Elevilor din România le este tot mai greu să își păstreze atenția la orele din unitățile de învățământ, adesea având nevoie de diferite concursuri care să le stimuleze cunoștințele, dar și care să îi motiveze să afle tot mai multe despre Matematică sau Limba și Literatura Română. Concursul Comper este organizat anual de către Fundația pentru Educație, Științe și Arte, ce își dorește să atragă cât mai mulți elevi care să își testeze noțiunile acumulate de-a lungul anilor.

Concursul Comper se poate susține la două discipline importante pentru elevi, fiind prezente atât la Evaluarea Națională ce are loc la finalul clasei a VIII-a, dar și în cadrul examenului de Bacalaureat, mai exact Limba și Literatura Română și Matematică. Înscrierile pentru concursul Comper Română 2024 se pot face până la data de 10 ianuarie 2024, până la ora 20.

Există și o condiție pe care elevii trebuie să o respecte dacă își doresc să își testeze cunoștințele în cadrul concursului Comper Română 2024, mai exact aceștia trebuie să aibă la ei grila de concurs

pe care vor trebui să marcheze răspunsurile corecte. Această grilă va fi descărcată de pe site și oferită participanților de către mentori.

Citește și: Când începe vacanța de schi a elevilor? Perioada acesteia o să fie diferită pentru fiecare județ

Concursul Comper Română se va desfășura în unitățile școlare la nivel de clasă sau grupuri de clase, în afara programului obligatoriu, iar mentorul este obligat să le ofere subiectele participanților la ora stabilită.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Pentru a participa la concursul Comper Română nu se percepe o taxă de înscriere, competiția inteligenței fiind susținută integral din bugetul Fundației pentru Educație, Științe și Arte. La Comper Română pot participa atât elevii claselor pregătitoare, cât și elevii claselor I-VIII, ce studiază în unitățile de învățământ de stat sau private, indiferent de mediul din care provin.

La acest concurs pot să participe și elevi din alte țări dacă în cadrul unității de învățământ pe care o frecventează se predă în limba română.

Concursul Comper este împărțit în trei etape importante, prima fiind locală, de evaluare sumativă stadială, ce se va susține după parcurgerea modulelelor 1 și 2 din structura anului școlar, a doua fiind județeană, de evaluare sumativă stadială, ce va avea loc după parcurgerea modulelelor 3 și 4.

Ultima etapă a Concursului Comper Română este de tip olimpiadă, denumită astfel Olimpiada Digitală Comper, iar aceasta se va desfășura după parcurgerea tuturor modulelor din anul școlar 2023-2024.

Calendarul etapelor Comper 2024

ETAPA 1 (materia predată la modulul 1 și 2)

ROMANĂ – 12 ianuarie 2024
MATEMATICĂ – 19 ianuarie 2024

ETAPA 2 (materia predată la modulul 3 și 4)

ROMANĂ – 22 aprilie 2024
MATEMATICĂ – 25 aprilie 2024

ETAPA NATIONALA (materia predată la modulurile 1-5)

ROMANĂ – 30 mai 2024
MATEMATICĂ – 4 iunie 2024