Subiecte Evaluare Națională 2022. Ce subiecte au picat la Limba maternă maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 08 mar 2023, 07:25
Subiecte Evaluare Națională 2022 Foto(9)

Examenul de Evaluare Națională 2022 continuă pentru candidații din rândul minorităților naționale care susțin proba scrisă la Limba și literatura maternă. Subiectele la Evaluarea Națională la Limba maternă: maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă vor fi publicate pe EDU.RO.

UPDATE: Ce subiecte au picat la Limba maternă Evaluare Națională 2022

SUBIECTE EVALUARE NAȚIONALĂ LIMBA MATERNĂ 2022. Ce subiecte au picat la Limba maternă maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă candidaților care susțin vineri proba scrisă la Limba și literatura maternă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022. 

Ce subiecte au picat la Limba maternă Evaluare Națională 2022 cât și baremul potrivit căruia se evaluează și punctează rezolvarea subiectelor care au picat la Limba maternă maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă vor fi afișate vineri de

către Ministerul Educației și publicate pe kanald.ro în timp real. 

Examenul de Evaluare Națională 2022 continuă cu proba scrisă la Limba și literatura maternă, probă care va fi susținută de candidații din rândul minorităților naționale pe data de 17 iunie.

Aceștia vor susține, în funcție de minoritate, proba scrisă la Limba și literatura maternă în limba maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană sau slovacă.

Citeste si: Calendar Evaluare Națională 2022: Programul pentru Evaluarea Națională 2022 la Limba română, Matematică și Limba maternă

Evaluare Națională 2022. Subiecte la Limba maternă 

Ultima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022 va fi susținută doar de candidații din rândul minorităților naționale pe data de 17 iunie. Aceștia vor avea de rezolvat subiecte pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă în limba maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană sau slovacă, în funcție de minoritatea din care fac parte. 

Subiecte la Limba și literatura maternă Evaluare Națională 2022  vor apărea și pe site-ul kanald.ro de îndată ce Ministerul Educației le va face publice. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Site-ul oficial al Ministerului Educației, edu.ro ,  va afișa începând cu orele 15:00 subiectele la Limba și literatura maternă: maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă, subiecte pe care site-ul kanald.ro

le va publica de îndată ce vor fi disponibile. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Subiecte Limba și literatura maghiară 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Subiecte Limba și literatura germană  

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Subiecte Limba și literatura rromani 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Subiecte Limba și literatura sârbă 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Subiecte Limba și literatura croată 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Subiecte Limba și literatura italiană 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Subiecte Limba și literatura ucraineană 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Subiecte Limba și literatura slovacă 

 

Programa pentru Evaluare Națională 2022 la Limba și literatura maternă

Programa de examen pentru Limba maternă: maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă este realizată în conformitate cu prevederile programelor şcolare în vigoare pentru învățământul gimnazial.

Variantele de subiecte pentru Evaluarea Națională pentru Limba maternă: maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă pentru absolvenții clasei a VIII-a evaluează competențele și conținuturile din prezenta programă, iar baremele de evaluare și de notare prevăd acordarea punctajelor pentru orice modalitate corectă de rezolvare a cerințelor. 

Desfășurarea probei la Limba și literatura maternă la Evaluarea Națională 2022 

Proba scrisă la Limba și literatura maternă la Evaluarea Națională 2022 se va desfășura după metodologia de examen stabilită de Ministerul Educației. Ca și în cadrul celorlalte probe și la proba scrisă la Limba și literatura maternă în limba maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană sau slovacă elevii vor avea la dispoziție 120 de minute pentru a rezolva subiectele. 

Citeste si: Este oficial: Fără teze obligatorii și fără medii semestriale pentru elevi! Noi schimbări în Educație au fost anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu

Un alt aspect foarte important de care trebuie să țină cont toți elevii care vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă are legătură cu ora la care trebuie să se prezinte în vederea susținerii examenului. Ministerul Educației a stabilit că  elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora 8:30  . Examenul începe la ora 9:00 si durează 2 ore.

Atenție!   Elevii nu au voie sa iasă din examen mai devreme de o ora.

Afișare rezultate la Limba maternă EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 

Primele rezultate la Examenul de Evaluare Națională 2022, atât rezultatele la proba scrisă de Limba și literatura maternă, cât și rezultatul final obținut de fiecare candidat la  EVALUARE NAȚIONALĂ 2022   vor fi afișate pe data de 23 iunie 2022 până la orele 14:00, conform calendarului pentru Evaluare Națională 2022 stabilit de Ministerul Educației. 

Primele rezultate afișate pot fi contestate de elevii care au susținut examenul de Evaluare Națională 2022 și care au fost nemulțumiți de rezultatele afișate pe data de 23 iunie. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Depunerea contestațiilor 

Elevii care nu vor fi mulțumiți de rezultatele oficiale afișate pe data de 23 iunie la Evaluarea Națională 2022 pot depune contestație conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, după cum urmează: 

  • 24 iunie 2022 (ora 8,00—ora 12,00)- Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie—29 iunie 2022- Soluționarea contestațiilor
  • 30 iunie 2022- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor