Subiecte Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică simulare BAC 2022. Ce au avut elevii de rezolvat la proba la alegere, profil real, la simulare Bacalaureat 2022

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 30 mar 2022, 15:24

Cea de-a treia și ultima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2022 este proba la alegere. Iată ce subiecte au primit la simularea de BAC 2022 elevii de la profilul real care au susținut proba la fizică, chimie, biologie sau informatică.

Simularea de BAC 2022 se încheie cu proba la alegere, iar pentru elevii de la profilul real, acest lucru înseamnă că pot susține examenul la fizică, chimie, biologie sau informatică. Iată ce subiecte au picat la proba la alegere, la simularea examenului de Bacalaureat 2022. 

UPDATE ORA 15:00 EDU.RO a publicat subiectele care au picat la simularea de BAC 2022, proba la alegere pentru profilul real: 

Subiecte FIZICĂ simulare Bacalaureat 2022

 

 

Subiecte CHIMIE simulare Bacalaureat 2022 

 

 

Subiecte BIOLOGIE simulare Bacalaureat 2022 

 

 

Subiecte INFORMATICĂ simulare Bacalaureat 2022 

 

Barem simulare BAC 2022 Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică 

Barem simulare Fizică

 

 

Barem simulare Chimie

 

Barem simulare Biologie

 

 

 

Barem simulare Informatică

 

 

 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Subiecte simulare Bacalaureat 2022, proba la alegere: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică 

Pe 30 martie 2022, elevii de clasa a XII-a susțin proba la alegere în funcție de profilul liceului pe care îl urmează.

Mai exact, elevii de la profilul real pot susține proba scrisă la una din următoarele materii: fizică, chimie, biologie sau informatică. La ultima probă scrisă a simulării de BAC 2022, elevii au ocazia de a-și alege materia preferată, cea pe care o stăpânesc cel mai bine și care le poate aduce cea mai mare notă la examenul de Bacalaureat din vară.

Citeste si: Barem simulare Matematică BAC 2022. Grila de corectare pentru subiectele la Matematică, la simulare Bacalaureat 2022. Cum se rezolvă cerințele

Elevii de clasa a XII-a care susțin astăzi simularea de BAC 2022 și care urmează un profil real vor primi subiecte la fizică, chimie, biologie sau informatică. În cazul acestor materii, programa de examen prevede ca elevii să pregătească doar anumite capitole pentru examenul de Bacalaureat. Practic, cei care aleg să dea examenul la biologie au de ales între biologie animală și vegetală și anatomie, elevii care susțin proba la chimie pot opta pentru chimie organică sau anorganică, dar și la fizică și informatică materia este împărțită în mai multe capitole.

Subiectele pe care elevii de la profilul real le vor avea de rezolvat la proba la alegere, mai exact subiectele de la simularea de BAC 2022 la fizică, chimie, biologie sau informatică vor fi postate pe site-ul EDU.ro, dar și pe Kanal D, în timp real.

Baremul de corectare va fi disponibil tot pe site-ul Ministerului Educației, astfel încât elevii să își poată calcula punctajul final.

Subiectele la proba la alegere vor fi construite ținând cont de programa școlară anunțată de Ministerul Educației, astfel că la simularea de BAC 2022, subiectele la fizică, chimie, biologie sau informatică vor fi gândite astfel încât să cuprindă toată materia pe care elevii au reușit să o parcurgă  până la momentul actual.

Subiecte INFORMATICĂ simulare Bacalaureat 2022 

Simulare BAC 2022, proba la alegere. Cum se desfășoară ultima probă scrisă a simulărilor examenului de Bacalaureat 2022? 

Proba la alegere este cea de-a treia și ultima probă scrisă pe care elevii de clasa a XII-a o susțin în cadrul simulărilor examenului de Bacalaureat 2022. Elevii de clasa a XII-a trebuie să știe proba la fizică, chimie, biologie sau informatică se desfășoară după aceleași reguli care s-au aplicat și în cazul celorlalte două probe, cea la limba și literatura română și cea obligatorie a profilului, la istorie sau matematică.

Elevii de clasa a XII-a pot intra în sala de examen doar până la ora 08:30, iar accesul se face în baza actului de identitate. Cei care susțin proba scrisă la fizică, chimie, biologie sau informatică în cadrul simulărilor de BAC 2022 trebuie să știe că nu au voie să aibă asupra lor niciun fel de material ajutător, fiind interzise inclusiv telefoanele mobile.

La ora 09:00 va începe distribuirea subiectelor la fizică, chimie, biologie sau informatică pe care elevii de clasa a XII-a le vor avea de rezolvat la simularea de BAC 2022. Indiferent de materia pe care au ales-o la ultima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2022, elevii trebuie să știe că au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea cerințelor, iar regulamentul impune ca lucrările să fie redactate doar cu pix sau stilou de culoare albastră.

Simulare Bacalaureat 2022. Când vor afla elevii notele obținute la simularea de BAC?

Potrivit calendarului oficial al simulărilor de BAC 2022, elevii vor afla primele rezultate pe data de 14 aprilie. De această dată, notele nu vor fi făcute publice, nu se pot contesta și nici nu se vor trece în catalog. Profesorii de la clasă vor analiza lucrările cu fiecare elev în parte, astfel încât viitorii absolvenți de clasa a XII-a să știe exact care este nivelul lor de pregătire și unde ar trebui să mai lucreze. 

Cu toate acestea, regulamentul simulărilor examenului de Bacalaureat 2022 le dă posibilitatea elevilor să ceară ca notele să fie trecute în catalog. Cei care obțin note mari la simulări le pot solicita profesorilor să le treacă notele în catalog prin intermediul unei cereri scrise.

Citeste si: Subiecte simulare matematică BACALAUREAT 2022. Au apărut subiectele pe care elevii le-au primit la matematică la simularea de BAC 2022. EDU.ro afișează baremul de corectare

Iată care este calendarul complet al simulărilor de BAC 2022:

  • 28 martie 2022: Proba E) a)- probă scrisă- Limba şi literatura română
  • 29 martie 2022: Proba E) c)- probă scrisă- proba obligatorie a profilului
  • 30 martie 2022: Proba E) d)- probă scrisă- proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 martie 2022: Proba E) b)- probă scrisă- Limba şi literatura maternă
  • 14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

Dacă pentru majoritatea elevilor de clasa a XII-a simularea examenului de Bacalaureat 2022 se încheie pe data de 30 martie, pentru elevii care aparțin minorităților naționale probele continuă și pe 31 martie cu proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Sursa: edu.ro 

ziarulunirea.ro