Subiecte Istorie BAC 2023 Edu.ro: Ce a picat la proba obligatorie a profilului? Eseu despre România în perioada postbelică

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 27 mar 2024, 00:55

Subiecte Istorie BAC 2023. Examenul de Bacalaureat 2023 continuă marți cu proba obligatorie a profilului.

UPDATE ORA 15:00 Subiecte Istorie BAC 2023 Edu.ro 

Ministerul Educației a publicat subiectele și baremul de corectare la Istorie la examenul de Bacalaureat 2023. 

Barem Istorie Bacalaureat 2023

 

UPDATE SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2023 

La proba obligatorie a profilului, la Istorie, varianta de subiecte extrasă a fost cea cu numărul I, potrivit subiectelor obținute de Edupedu.ro

La Subiectul al III-lea, elevii au avut de redactat un eseu despre România în perioada postbelică, de precizat o actiune politică din perioada României 1946 – 1947, precizarea a două practici politice din perioada stalinistă, formularea unui punct de vedere cu privire la Războiul Rece și formularea unui punct de vedere cu privire la sfârșitul regimului comunist în România.

 

Subiecte Istorie BAC 2023   vor primi spre rezolvare marți, 27 iunie, elevii clasei a XII-a de la profilul uman, care susțin proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2023. Baremul de corectare și notare a subiectelor la Istorie Bacalaureat 2023 va fi făcut public de Edu.ro la ora 15:00.  

Subiecte Istorie Bacalaureat 2023

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Subiecte Istorie Bacalaureat 2023. Elevii claselor a XII-a primesc marți, începând cu ora 9:00 subiectele la Istorie la examenul de Bacalaureat 2023 care se desfășoară în perioada în perioada 26-29 iunie 2023, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. 

Candidații au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiecte Istorie BAC 2023 care vor fi asemănătoare cu modelele de subiecte pe care Ministerul Educației le-a publicat pe site-ul oficial, tocmai pentru ca elevii să se familiarizeze cu ele. 

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.  

Obiecte interzise la BACALAUREAT 2023

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.),

precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Candidații surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Calendar Bacalaureat 2023 sesiunea iunie-iulie

 

  • 26 iunie 2023:     Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 27 iunie 2023:     Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 28 iunie 2023:     Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 29 iunie 2023:     Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 3 iulie 2023:     Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 4 – 6 iulie 2023:     Rezolvarea contestațiilor
  • 7 iulie 2023:     Afișarea rezultatelor finale

Rezultate la BACALAUREAT 2023 pot fi contestate

Rezultatele la Bacalaureat 2023 pot fi contestate imediat după afișare de către candidații care vor fi nemulțumiți de modul în care le-au fost notate una sau mai multe lucrări scrise din cadrul examenului. 

Aceștia au la dispoziție procedura contestației, procedură ce constă în completarea și semnarea unei declarații-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz, potrivit prevederilor art. 13 alin (1) din    Ordinul 5.151/2021 

 

 

 

 

Taguri: