BAREM și SUBIECTE Matematică Bacalaureat 2022, profil mate-info, tehnologic, pedagogic și științele naturii. Ce subiecte au picat la Matematică la BAC 2022

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 15 mar 2023, 03:40

Examenul de Bacalaureat 2022 continuă pe 21 iunie cu proba scrisă la matematică. Subiectele la Matematică vor fi publicate pe kanald.ro imediat ce vor fi disponibile.

A doua probă a examenului de Bacalaureat 2022 este proba obligatorie a profilului, ceea ce înseamnă că elevii de clasa a XII-a primesc subiecte fie la matematică, fie la istorie, în funcție de profilul liceului pe care l-au absolvit. Subiectele la matematică vor fi publicate pe EDU.RO și actualizate în timp real și pe kanald.ro.

BAREM Matematică Bacalaureat 2022, profil mate-info

 

BAREM Matematică Bacalaureat 2022, profil tehnologic

 

BAREM Matematică Bacalaureat 2022, profil științele naturii

 

BAREM Matematică Bacalaureat 2022, profil pedagogic

 

Subiecte Matematică Bacalaureat 2022, profil mate-info

 

 

 

Subiecte Matematică Bacalaureat 2022, profil tehnologic

 

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Subiecte Matematică Bacalaureat 2022, profil științele naturii

 

 

Subiecte Matematică Bacalaureat 2022, profil pedagogic

 

Subiecte Matematică Bacalaureat 2022. Pe 21 iunie are loc proba obligatorie a profilului 

La fel ca în fiecare an, cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat este cea obligatorie a profilului.

Acest lucru înseamnă că pe data de 21 iunie 2022, elevii de clasa a XII-a vor avea de rezolvat subiecte la matematică și la istorie. Mai exact, pentru absolvenții care au urmat un liceu cu profil real, subiectele vor fi la matematică, în timp ce elevii care au terminat un liceu cu profil uman vor primi subiecte la istorie. 

Citeste si: Cum se va calcula media la BAC 2022 și cum se va proceda în cazul elevilor a căror medie generală va fi 5,99

Subiectele la Matematică pe care le vor avea de rezolvat elevii de clasa a XII-a vor avea un nivel de dificultate diferit în funcție de specializare. Astfel, subiectele la matematică de la Bacalaureat 2022 sunt construite diferit pentru elevii de la mate-info, științele naturii, tehnologic sau pedagogic. La fiecare specializare, absolvenții de liceu vor primi o variantă diferită, subiectele la matematică având un nivel de dificultate ceva mai scăzut la profilul tehnologic, pedagogic și la științele naturii. 

Pentru proba obligatorie a profilului, elevii de la mate-info vor avea de rezolvat subiecte la matematică M1, cei de la științele naturii vor primi subiecte la matematică M2, absolvenții de la profilul tehnologic vor primi subiecte la matematică M3, iar elevii de la pedagogic vor primi subiecte la matematică M4.

Variantele cu subiecte la matematică pentru fiecare profil în parte, dar și baremul de corectare vor fi postate pe EDU.RO, după ora 15:00. 

Ce trebuie să știe elevii de clasa a XII-a despre examenul de Bacalaureat 2022

Examenul de Bacalaureat 2022, cunoscut și sub denumirea de examenul maturității, este cel care încheie cei 4 ani de liceu pentru elevi. În fiecare an, examenul de BAC este organizat în 2 sesiuni. Prima este programată în perioada iunie-iulie, iar cea de-a doua în august-septembrie. În 2022, prima sesiune a examenului de BAC a început pe 6 iunie și, conform calendarului oficial, între 6 și 16 iunie 2022 au avut loc competențele lingvistice și digitale.

Citeste si: BAC 2022: Prezență mult mai mică decât anul trecut! Ministrul Educației trage un semnal de alarmă: "E dramatic"

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2022 sunt programate între 20 și 23 iunie 2022. 

Elevii care susțin examenul de BAC în 2022 trebuie să știe că sunt obligați să ajungă în sala de examen până la ora 08:30 și să aibă asupra lor actul de identitate. Nu va fi permis accesul în sălile de examen cu cărți, caiete, notițe, telefoane mobile sau alte dispozitive care îi pot ajuta pe elevi să rezolve subiectele primite la BAC 2022. În cazul în care încalcă regulamentul și intră în examen cu astfel de obiecte, elevii vor fi eliminați din săli, iar lucrarea lor va fi anulată. 

La examenul de Bacalaureat 2022, elevii de clasa a XII-a trebuie să rezolve cerințele într-un interval de 3 ore, acesta fiind timpul avut la dispoziție pentru fiecare dintre cele 3 probe de examen. Timpul este calculat din momentul în care sunt distribuite foile cu subiecte. Examenul de BAC 2022 începe la ora 09:00. 

Când se afișează rezultatele la Bac 2022

Elevii de clasa a XII-a vor afla primele rezultate la BAC 2022 pe data de 27 iunie 2022, până la ora 12:00. Notele vor fi și în acest an anonimizate, astfel că pentru a afla cum s-au descurcat la probele scrise, absolvenții de liceu trebuie să se identifice pe liste după codul primit la examen. Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022 vor fi publicate atât pe EDU.RO, cât și la avizierele centrelor de examen.

După afișarea notelor, elevii nemulțumiți pot depune contestații pe 27 iunie 2022, între orele 12:00 și 18:00. Lucrările lor vor fi reanalizate în perioada 28-30 iunie 2022, urmând ca notele finale să fie afișate pe 1 iulie 2022.

Citeste si: Barem Matematică BAC 2022. Ministerul Educației publică grila de corectare pentru subiectele la Matematică la Bacalaureat 2022

Când este declarat „admis” un candidat la examenul de Bacalaureat 2022

Pentru a promova examenul de Bacalaureat 2022, elevii trebuie să îndeplinească 3 condiții. Mai exact, Ministerul Educației a precizat că sunt declarați admiși elevii care participă la toate probele scrise, dar și la cele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. A doua condiție este ca la fiecare probă scrisă, elevii să obțină cel puțin nota 5, iar ultima condiție, dar printre cele mai importante, este ca media finală să fie cel puțin 6. 

Dacă îndeplinesc toate cele 3 criterii, atunci elevii sunt declarați admiși la examenul de Bacalaureat 2022. 

Notele de la BAC 2022 contează în special pentru absolvenții de liceu care își doresc să urmeze o facultate unde admiterea se face pe bază de dosar. În aceste instituții de învățământ, departajarea candidaților se face pe baza mediei de la BAC 2022, motiv pentru care elevii de clasa a XII-a vor să obțină rezultate cât mai bune.

Sursă: edu.ro